BIY AD

19 Eylül 2009 Cumartesi

Galatasaray: 83 - Atomeromu Szekszard : 50


Macaristan'daki turnuvanın ilk gününde Atomeromu Szekszard takımını farklı şekilde mağlup etmiş Sarayın Sultanları.

Turnuvaya katılan 3 takımdan iki tanesinin Euroleague takımı olduğunu dün yazmıştım, Atomeromu Szekszard takımı için ise Macar liginin alt seviye takımlarından biri diyebiliriz rahatlıkla. Bu nedenle alınan farklı galibiyete çok anlam yüklememek lazım. Yarın ve ertesi gün oynayacağımız 2 maç çok daha önemli bu aşamada bizim adımıza. Önce Szeviep Szeged takımı ile oynayacağız ki bugünkü rakibimizin bir level üstünde diyebiliriz onlar için. Son gün sabah 11.00'da ise MKB Euroleasing ile Macaristan'daki en önem verdiğim maçı oynayacağız. Bu anlamda seçilen rakipler ve ayarlanan fikstür oldukça iyi olmuş bizim adımıza.

Macaristan'a giderken Ivana Vecerova'nın oynayamayacağını fakat ortama uyumu kolaylaştırmak için kadroya dahil edildiğini yazmıştık. Sağlık ekibinin raporu doğrultusunda az süre de olsa oynayabileceği söylenmiş ve o da oynamış bugünkü karşılaşmada. Tuğba Palazoğlu'nun İstanbul'da kaldığını yazmıştık zaten. Bunun haricinde Işıl yine yok. Yelena Leuchanka ise Galatasaray forması ile ilk karşılaşmasına çıktı bugün.

Takımın en skoreri 19 sayı ile oynayan Bahar Çağlar olmuş, yanındaki 7 ribaundu da dikkat çekici. Geçen sezonun yarı finalinde eksikliğini en çok hissettiğimiz isim olan Esra Şencebe 18 sayı 3 asist 3 top çalma ise iyi bir performans göstermiş. Ayrıca Esra 30 dakika ile sahada en çok kalan oyuncumuz olmuş. Yasemen'in
8 sayı, 4 ribaundun yanına eklediği 6 top çalma istatistik kağıdının dikkat çekici bir diğer tarafı.

Galatasaray forması ile ilk kez maça çıkan Yelena Leuchanka 17 dakikada 10 sayı 12 ribaund ile double double'ı yapmış. Ivana Vecerova ise yalnızca 6 dakika oynarken 2 sayı 3 ribaundluk bir katkı vermiş.

Maçın ilk 20 dakikasını 54 -17 önde kapatınca ikinci yarı düşünülenleri deneyebilmek ve genç oyunculara şans verebilmek adına iyi bir fırsat olmuş. Bu fırsatta Gizem 22 dakika kapmış rotasyondan ve maçı 2 sayı 7 ribaund ile tamamlamış. Bir diğer genç oyuncu Dilara ise 18 dakika sahada kalmış. Resmi sitedeki istatistiklerde mi bir hata var yoksa 18 dakikada cidden hiçbirşey yapmadı mı onu bilemiyorum. Yarım devre sahada kalsan kucağına bir top düşer herhalde.

Turnuva devam ediyor, ikinci maçımız yarın 17.00'da Szevıep Szeged takımı ile.

Ivana: 6 dakika, 2 sayı, 3 ribaund
Nilay: 24 dakika, 12 sayı, 4 asist
Yelena: 17 dakika, 10 sayı, 12 ribaund
Yasemin: 26 dakika, 12 sayı, 12 ribaund
Yasemen: 26 dakika, 8 sayı, 4 ribaund, 6 top kapma
Bahar: 27 dakika, 19 sayı, 7 ribaund
Gizem: 22 dakika, 2 sayı, 7 ribaund
Dilara: 18 dakika
Esra: 30 dakika, 18 sayı, 3 asist, 3 top kapma


Periyot skorları
1. Çeyrek: 28 - 8
2. Çeyrek: 26 - 9
3. Çeyrek: 11 - 16
4. Çeyrek: 18 - 17


İstatistikler resmi siteden..

Hiç yorum yok: