BIY AD

11 Eylül 2009 Cuma

Touluse: 70 - Galatasaray: 62

Fransa kampının son gününde karşılaştığımız Touluse takımına 70-62'lik skorla mağlup olmuşuz.

Sakatlar kervanında Işıl'ın bugünkü partneri Esra olmuş, alt bacak adelesindeki gerginlikten dolayı. Geçen maç Yasemin Horasan'ın, bu maçta Esra Şencebe'nin ufak sakatlıklar nedeniyle oynayamaması sabah yapılan antremanların etkisi olsa gerek. Dinlendirilmiş Esra bugün.

Yine 7 kişilik oldukça dar bir rotasyonla mücadele etmişiz fakat dikkat çeken istatistikler var önümüzde. Öncelikle Gizem ve Dilara'nın yavaş yavaş katkı vermeye başladığını görmek sevindirici, tabii formayı hemen kapmalarını beklemiyoruz onlardan ama yine de altyapıdan gelen oyuncuların bu oyunları mutlu ediyor insanı. Altyapıdan gelen bir diğer isim Yasemen Saylar maçın dikkat çeken oyuncusu kesinlikle. 34 dakika sahada kalıp 20 sayı 4 top çalma rakamları ile oynamış Yasemen, gelecek vaadeden oyuncu tanımlamasını kullanmak can sıkıcı artık Yasemen için. Oynamasını bekliyorum dört gözle. Sadece 6 dakika kenara gelmesine rağmen hiç asist yapamamış olan Yasemen'in açığını da doğuştan fanatik guardımız Nilay Yiğit 7 asist ile kapatmış, yanına da 4 top çalma eklemiş. Zafer Kalaycıoğlu'nun ondan kesinlikle faydalanacağız dediği Bahar Çağlar ise istatistik kağıdına 15 sayı, 9 ribaund, 2 asist yazdırmış. Bahar'ın oyununa güvenimiz tam, geçen sene de tamdı zaten de onu sahada görebilecek miyiz sezon içerisinde o kısım biraz sıkıntılı.

Bu maçla birlikte yurtdışı kampı sona erdi, Sarayın Sultanları bugün İstanbul'a dönüyor.

Tuğba: 31 dakika, 15 sayı, 3 asist
Nilay: 31 dakika, 7 asist, 4 top çalma
Yasemin: 37 dakika, 6 sayı,6 ribaund, 2 asist, 2 blok
Yasemen: 34 dakika, 20 sayı, 4 top çalma
Bahar: 36 dakika, 15 sayı, 9 ribaund, 2 asist
Gizem: 14 dakika, 4 sayı, 2 ribaund
Dilara: 13 dakika, 2 sayı, 1 top çalma


1. Çeyrek: 17 -20
2. Çeyrek: 13 – 10
3. Çeyrek: 20 – 11
4. Çeyrek: 20 – 21

1 yorum:

Selim Ugur dedi ki...

Takim yurtdisi kampina gitmeden once yazmistim bu sekilde eksik kadro ile bu maclari oynanin hic bir yarari olmayacak diye. Amac Yenilgiye alismamiza sebep ise onu bilemem.

Bu sabah Zafer Hoca'nin GS Dergisinde yayinlanan roportajini okudum, adam kendisini camiaya o kadar uzak hissediyor ki..

Gercekten hic gerek yoktu kendisine.