BIY AD

15 Eylül 2009 Salı

Taj McWilliams Franklin Bruno'da


Geçen sezon transfer döneminde Seimone Augustus ile birlikte kadroya dahil edilen isimlerden biriydi Taj Mc Williams Franklin. Transferler açıklandığında 38 yaşında olması ve biraz da Seimone'nin İstanbul'a gelecek olmasının yarattığı o hava ile bana göre taraftardan beklenen ilgiyi göremese de, bayan basketbolunda çok önemli bir isim olarak geldi Galatasaray'a. Seimone transferi kadar mutlu etmişti açıkçası bu transfer beni.

İtalya, Lüksemburg, Almanya, İspanya, İsrail, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve Güney Korede basketbol oynamış, WNBA'de herkesin büyük saygı gösterdiği Taj Mc Williams Franklin artık sarı kırmızılı forma için ter akıtacaktı. WNBA şampiyonu apoleti ile Türkiye'ye gelmesinin ardından henüz iki gün geçmiş iken Galatasaray'ın kaptanı olarak çıktığı ilk karşılaşmada Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe'yi mağlup ederek, kupayı kazanmıştık geçen sezonun başında.

Daha sonra şubede yaşanan karışıklıklardan o da nasibini aldı ve Akatlar'daki Beşiktaş galibiyetinden sonra istifasını veren Cem Akdağ'ın ardından, O da Galatasaray'dan ayrılmıştı.

Yeni sezonda ise onu yeniden Avrupa'da izleyeceğiz. Daha önce de mücadele ettiği Çek Ligi'ne geri dönmüş Taj McWilliams ve Bruno takımı ile anlaşmış. Euroleague'de Fenerbahçe'nin grubunda yer alıyor Bruno takımı, McWilliams'ı tekrar İstanbul'da görme şansımız var yani.

Hiç yorum yok: