BIY AD

26 Eylül 2009 Cumartesi

Teo Vilnius: 62 - Fenerbahçe: 64

Fenerbahçe lige hazırlık çalışmalarınının yurtdışı ayağını Çek Cumhuriyeti'nde gerçekleştiriyor. Zvvz Usk Prague, Cras Basket Taranto ve Teo Vilnius gibi üç Euroleague takımının katıldığı Folimanka Cup'ın dördüncüsü olarak da bir turnuvaya katılıyorlar. Burada Fenerbahçe haberlerinin detayına pek inmiyoruz ama bu turnuvadaki iki hazırlık maçı bizim için de önemli zira Euroleague'deki rakiplerimizden ikisi yer alıyor bu turnuvada: Teo Vilnius ve Cras Basket Taranto.

Yabancılarından yoksun tamamen yerli bir kadroyla Prag'da mücadele eden Fenerbahçe Litvanya takımını baştan sona çekişmeli geçen karşılaşmada, son topta da olsa 64-62 mağlup etmeyi başarmış. Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Nevriye, Melike ve Nevlin beşiyle başlamış sarı lacivertliler maça ve fark da sürekli 2-6 aralığında gezinmiş maç boyunca iki takım adına da. 64 sayının 40'ı Esmeral, Birsel ve Nevriye üçlüsünden gelmiş ki bu da zaten toplam skorun %65'ine denk geliyor. Yabancısız bir kadroyla mücadele ettiklerini düşününce, Fenerbahçe'nin başarısının pek çok kişinin düşündüğünün aksine yabancı değil yerli oyunculardan kaynaklandığını tekrar görme fırsatı veriyor bize. Dip not olarak, Esmeral'ın 16 sayı ile takımının en skoreri olduğunu da ekleyeyim.

Pazar günü de yakından tanıdığımız İtalyan Cras Basket Taranto ile karşılaşacak Fenerbahçe, o maçı da takip etmekte fayda var. Bakalım ne durumda İtalyanlar..

Hiç yorum yok: