BIY AD

21 Eylül 2009 Pazartesi

Sophia Young Konferans Yarı Finalinde

Yeni sezon öncesi takım yavaş yavaş toplanmaya başlarken gözlerimizin aradığı bir isim var: Artık bizden biri olan Sophia Young. WNBA'de dördüncü sezonunda San Antonio forması ile mücadelesine devam eden Sophia Young geçen sezon ligin ikinci yarısında katılmıştı takıma, yoğun geçen sezonun ardından biraz dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söyleyerek. Bu sezonun sonunda uzatılan yeni sözleşmesine göre ise, Young WNBA'de sezonu kapatır kapatmaz İstanbul'un yolunu tutacak, bizim sezon başına denk gelen bir tarihte.

Normal sezonda 33 karşılaşmada forma giyen Sophia Young 18,2 sayı, 6.5 ribaund, 1.6 asist ortalamalarını yakalamış durumda. 18.2 sayı ortalaması Sophia'nın geride bıraktığı dört sezondaki en yüksek rakam. Ayrıca 2.1'i hücum ribaundu olmak üzere yakaladığı 6.5 ribaund ortalaması da yine son üç sezonunun en yükseği durumunda.

Normal sezonun ardından play-off'larda yoluna devam eden San Antonio takımı Batı konferansı yarı finalinde Phoneix Mercury ile eşleşti. Bu turda ev sahibi avantajını elinde bulunduran takım Cappie Pondexter'lı, Tangela Smith'li, Diana Taurasi'li Phoenix takımı. Yani bu eşleşme öncesi ibre Phoenix tarafını gösteriyordu. Fakat San Antonio'daki ilk karşılaşmayı zor da olsa kazanmayı başardı Sophia Young ve arkadaşları. 10/19 saha içi isabeti, 4/4 serbest atış yüzdesi ile oynayan Sophia Young maçı 24 sayı ile tamamlarken takımının ve maçın en skorer oyuncusu oldu. Bu 24 sayısının yanına eklediği 2'si hücum olmak üzere 4 ribaund, 2 asist ve 3 top çalma bu performansı daha da değerli kılıyor şüphesiz. Oyunun kafa kafaya geldiği son dört dakikada takımının bulduğu 13 sayının 8'inin Sophia Young elinden kazanılmış olması ise onu maçı kazandıran isim olarak öne çıkarıyor.

Serinin Phoenix'deki 2. maçında ise San Antonio takımına pek şans tanınmıyordu. Maçtan bir gün önce Temeka Johnson'ın blogunda yazdığı gibi '' win or go home '' maçıydı onlar için ve 107-68 gibi farklı bir skorla kazanarak özgüvenlerini tazelemiş oldular. İlk dakikadan itibaren dominant bir oyun sergileyerek, San Antonio takımına mesajı verdiler bir bakıma. O karşılaşmada 6-19 saha içi isabeti ile 19 sayı üreterek yine takımının en skoreri olsa da bu düşük yüzdesi ile mağlubiyetini engelleyemedi Sophia Young. Takım halinde 28-70 iki sayılık isabet yüzdeleri ile Phoenix'den galibiyet çıkartmalarını beklemek de hayalcilik olur zaten.

Batı konferasında yarı finalin diğer ayağında olduğu gibi bu seride de galibi 3. maç belirleyecek. San Antonio Silver Stars - Phoneix Mercury maçı bu sabaha karşı saat 05.00'da. Bütün sezon ev sahibi avantajını ele geçirebilmek için çalıştık ve artık bunu kullanmanın vakti geldi diyor Johnson. Maç öncesi ağır favori olan taraf ev sahibi olsa da gönlümüz Sophia Young'dan yana tabii ki.

Hiç yorum yok: