BIY AD

22 Eylül 2009 Salı

Vickie Johnson WNBA'i Bıraktı


Bu sabaha karşı oynanan Phoneix Mercury karşılaşmasını 100-92 kaybederek elendi San Antonio Silver Stars. Sophia Young biraz daha erken takıma katılacak anlamına geliyor bu kaybediş, yaklaşık 10 gün kadar sonra İstanbul'da olacaktır.

Fakat Sophia'nın haricinde başka bir anlamı daha vardı dünkü maçın. O da fotoğrafta da gördüğünüz üzere Vickie Johnson ile alakalı. Bu karşılaşma ile birlikte WNBA'deki profesyonel basketbol kariyerine nokta koydu Vickie Johnson. 9-12 iki sayılık, 4-5 üçlük isabeti ve 2-2 serbest atış isabeti ile 24 sayıda tamamladığı karşılaşmada takım halinde Diana Taurasi'ye bir çözüm üretemediler ve Vickie'nin Amerika'daki basketbol kariyerinin son maçı oldu bu karşılaşma.

Yeniden kıpırdanmaya başlayan bayan basketbol şubesinin yükselişinde büyük katkısı olan bir isim Vickie Johnson. WNBA kariyerinde 3000'den fazla sayı atmış, 1000'den fazla ribaund almış ve 750'den fazla asist yapabilmiş yalnızca üç oyuncu var ve bu isimlerden biri Vickie Johnson. Bu rakamlara ulaşabilmek için de her sezon neredeyse maç kaçırmadan oynamak gerektiğini de vurgulamak lazım. Böylesine büyük bir oyuncuyu Galatasaray'da izlemek büyük keyifti benim için.

İki sezon önce final serisinde Caferağa'da kazandığımız maç sonrasında, topu sahanın ortasına diken Vickie Johnson olarak hatırlayacağım hep onu. Gözlerinden belli olan o hırsla, o ateşle. Kendine iyi bak Kaptan.

Hiç yorum yok: