BIY AD

17 Eylül 2009 Perşembe

Galatasaray Macaristan'da


Fransa'da gerçekleştirilen ilk etap çalışmalarının ardından, hem sezona hazırlık çalışmalarını devam ettirebilmek hem de iki tane Euroleague takımının katıldığı bir hazırlık turnuvası için Macaristan'a gidiyor Sarayın Sultanları.

Fransa'daki kamp döneminde Ivana Vecerova, Yelena Leuchanka ve Jia Perkins yer alamamıştı. Bunun dışında yerli rotasyondan Işıl Alben de takımla beraber Fransa'da bulunmasına rağmen maçlarda oynayamamıştı. Altyapıdan kadroya bu sezon dahil edilen iki genç oyuncu ile birlikte 8 kişilik bir rotasyonla mücadele etmiştik orada. Bugün Macaristan'a giderken ise yine Jia Perkins'siz bir kadro ile gidiyoruz fakat bu sefer Yelena Leuchanka takımla birlikte. Aynı zamanda sakatlığı üzerinde konuştuğumuz Ivana Vecerova maçlarda forma giyemecek olmasına rağmen ortama alışabilmesi, takımla kaynaşabilmesi adına kamp kadrosuna dahil edilmiş. Sakatlığı üzerine konuşurken vurgulamıştım bu konuyu, Işıl götürülüyorsa eğer takımla beraber olsun diye Ivana da götürülmeli tabii ki. Işıl demişken, o da yine oynamayacak olmasına karşın takımla Macaristan'a gidiyor, idmanları kaçırmamak için.

Macaristan'daki bu hazırlık turnuvasına MKB Euroleasing ve Szeviep Szeged gibi iki Euroleague takımı ile birlikte Atomeromu Szekszard takımı katılıyor. Macar takımı Szeviep Szeged geçen yıl bizim gibi Euro Cup'da mücadele eden bir takımdı, 8. olarak tamamlamışlardı organizasyonu. Son altı yıldır düzenli olarak Euro Cup organizasyonuna katılan bir takım olarak bu sezon Euroleague'e terfi ettiler. Onlar da bizim gibi bu ligin biraz yabancısı konumundalar şu an için, o nedenle Euroleague takımını yendi/ yenildi tarzında gelmesi muhtemel haberlere pek itibar göstermemek lazım. Turnuvaya katılan bir diğer Macar takımı MKB Euroleasing ise Euroleague'in tecrübeli takımlarından biri. Bu yıl üstüste 10. kez mücadele edecekler Euroleague'de. Geçen sezon yarı finalde Halcon Avenida takıma elendikten sonra, Ekaterinburg'a mağlup olarak 4. bitirdiler Avrupa'da sezonu. 98 senesinde Ronchetti Cup'da şampiyonluğu da bulunan bir takım ayrıca.

10 yıllık bir aranın ardından yeniden boy göstereceğimiz, daha kuvvetli takımlar ve daha gelişmiş organizasyon yapısıyla bizi bekleyen Euroleague'e ısınma turları bunlar. Fransa'daki ilk etapta takımı izleme şansım olmadı ne yazık ki ama alınan skorlardan ziyade oynanan oyunun öneminden bahsetmiştik sıkça hem turnuva öncesinde hem de her maçtan sonraki yazılarda. Artık yavaş yavaş oyunu da düşünmeye başlamalıyız sanırım.

18 Eylül Cuma
17:00 MKB Euroleasing - Szeviep Szeged
19:00 Galatasaray – Atomeromu Szekszard

19 Eylül Cumartesi
17:00 Szeviep Szeged – Galatasaray
19:00 MKB Euroleasing – Atomeromu Szekszard

20 Eylül Cumartesi
11:00 MKB Euroleasing – Galatasaray
13:00 Szeviep Szeged – Atomeromu Szekszard

Hiç yorum yok: