BIY AD

3 Eylül 2009 Perşembe

Panküp Kayseri Şekerspor


Geçen sezon bittiğinden bu yana Panküp TED Kayseri Koleji'nin lige devam edip etmeyeceği soru işareti idi. Geçtiğimiz ayın ortasında yapılan kongre ile geçici bir yönetim kurulu oluşturularak Şeker Fabrikasına devredildi Kayseri temsilcisi ve yola devam etme kararı aldılar. Fakat bir takım değişiklikler de olucak tabii bu devirden sonra. Öncelikle kulübün adı yeni sezonda Panküp Kayseri Şekerspor olarak değiştirilecek. Adı ile birlikte takımın renkleri de değişiyor bu sezon, yeni formaları çıktığında ayrıca ekleriz buraya.

Bu sezonda da yola Ayhan Avcı ile devam ediyor Kayseri temsilcisi. Geçen sezonki kadroda kiralık olarak yer alan Kübra Siyahdemir yine kiralık olarak Tarsus'a geçerken, guard Nilay Yiğit de yakinen bildiğimiz gibi Galatasaray'a geldi. Bunun haricinde geçen yılın kadrosunda yer alan genç oyuncular Burcu Taşbaş, Esra Ural, Aysun Yararbaş, İrem Tulgar ve Merve Özsuveren ile de sözleşme yenilendi. Geçen yıl bu isimlere az da olsa süreler vermeye başlayan Ayhan Avcı bu sezonda daha fazla yararlanacaktır bu isimlerde. 90-91 jenerasyonundan gelen bu oyunculardan özellikle Burcu Taşbaş ve Esra Ural'dan çıkış bekliyorum bu sezon. Ayrıca Fenerbahçe altyapısında iken adından söz ettiren Aysun Yararbaş için de önemli bir yıl olabilir bu sezon kendini gösterebilmek adına.

Genç oyunculara yapılan bu yatırımın yanı sıra başka imzalar da var Kayseri takımında. Geçen sezonu Samsun Basket'te geçiren Nihan Anaz iyi performansı sonrasında Milli takıma çağrılmıştı Avrupa Şampiyonası için. Fakat hazırlık maçında çenesinden sakatlandığı için kadrodan çıkartılmış ve yerine Yasemen Saylar dahil edilmişti kadroya. Türkiye ligi için önemli bir isim Nihan Anaz, tecrübesi ile de çok şey katacaktır Kayseri takımına. Altyapı Mı Üstyapı Mı başlıklı yazıda bahsettiğim sorunlardan müzdarip biri olarak Amerika'ya giden ve eğitimle basketbolu bir arada yürüten sporculardan biriydi Nihan Anaz. Uluslararası Yöneticilik bölümünü bitirdikten sonra da Türkiye'ye dönmüştü, bu dönemde kendi konferasında MVP ödülü kazanmış bir sporcuydu ayrıca. Fakat ligimize döndükten sonra 18 ay içinde 2 kez çapraz bağlarını kopardı ki br basketbolcu için en kötü sakatlıklardan biridir bu. Bu dönemde bir takım ameliyatlar geçirdi Nihan Anaz, geçtiğimiz sezon ise bu sakatlıkları atlattığını gösteren bir performans izledik. Eğer sakatlığı bir sorun çıkarmazsa kesinlikle önemli bir transfer Kayseri adına.

Eski bir Kayseri'li olan Hülya Özkan da yeni sezonda Kayseri forması giyecek isimlerden biri. Tıpkı Nihan Anaz gibi tecrübeli bir oyuncu o da, 29 yaşında. Hücumda aklı fikri şutta olan bir oyuncu olarak hafızamda yer alır Hülya Özkan ama savunmada da ligimizdeki yerli oyuncuların çok üzerindedir konsantrasyonu. Ayrıca tıpkı Bahar Çağlar gibi solak bir oyuncudur Hülya da, bu da onu farklı kılan özelliklerden biri.

Genç oyunculara önem veren bir yapıdan bahsetmiştik yazımızın başında, bu sezon bu gençlere eklenen bir isim daha var: Pınar Demirok. 1991 doğumlu Boşnak asıllı oyuncu Bayrampaşa Sancak takımından Kayseri'ye transfer oldu. Bu yaz düzenlenen Gençler Şampiyonası'nda milli takımda yer alan 5.8 sayı, 6.8 ribaund ortalamaları ile oynamış. Oyuncu hakkında pek bilgim olmadığı için istatistiklerini verebiliyorum sadece, yetenekli bir forvet olduğu söyleniyor izleyerek karar vereceğiz nasıl bir oyuncu olduğuna, ismini not ettik bir köşeye. Son yerli transferi ise yine 91 jenerasyonundan Nazlı Bircan Gökdemir. Mersin altyapısından çıkma bir oyuncu Nazlı, referansı sağlam şekilde geliyor yani, onu da takip etmek gerekecek bu sezon içinde.

Yerli kadrosu bu şekilde oluşmuş durumda Kayseri'nn, yabancılar nasıl olucak onu beklemek lazım şimdi. Yabancı oyuncuların gelmesiyle birlikte tablo daha da netleşecektir onlar adına.

Son olarak biz coach Ayhan Avcı'ya kulak verelim. Coach yeni ismiyle Panküp Kayseri Şekerspor'daki bu sezonki hedefini ligde ilk 6 içinde yer almak, play-off ve Türkiye Kupası'na katılmak olarak belirlemiş. Gelecek sezon için ise ligde ilk üçe girip, Avrupa Kupaları'nda çeyrek final hedefi koymuş takımına. Üçüncü sezonunda ise bugün takımı kazandırdığı genç oyuncuları takımın ana parçalarından biri haline getirip yanlarına eklediği yabancı oyuncular ile ligde ve kupada şampiyonluğu hedefleyip, Avrupa'da da gidebildikleri yere kadar gitmeyi planlıyor Ayhan Avcı. Kağıt üstünde gayet güzel gözüküyor plan, bakalım uygulaması nasıl olacak?

Hiç yorum yok: