BIY AD

14 Aralık 2009 Pazartesi

Samsun: 92 - İstanbul Üni.: 68

8. haftanın kapanış karşılaşmasında zor günler geçiren Samsun Basketbol, sezonun şu ana kadarki kısmının bütün hırsını İstanbul Üniversitesi'nden çıkardı resmen. Galatasaray ve Fenerbahçe savunmaları karşısında 64.5 ortalama tutturup diğer beş karşılaşmada rakip potalara ortalama 82.8 sayı atma başarısı gösteren rakibini 68 sayıda tutmayı başararaksahadan 92-68'lik skorla galip ayrıldı Samsun takımı. Ki maçı üçüncü çeyreğin ortasında koparmayı başardılar, ona rağmen İstanbul Üniversitesi'ne kolay sayı şansı vermediler.

İstanbul Üniversitesi'nin hızlı oyun temposu ile Samsun takımını oldukça zorlayacağını düşünüyordum maçtan önce. Fakat beklentilerimin çok altında bir İstanbul takımı vardı sahada. İlk onüçdakikadaki 1-17'lik iki sayılık şut performansları yılın en kötü maç başlangıcı olmaya aday. İlk çeyrekte üç sayı çizgisinin gerisinden 4-4 ile atıp, şut kaçırmamış olmasalardı eğer on dakika sonunda maç çoktan bitmiş olurdu herhalde. İstanbul takımının bu kötü oyununa karşılık ev sahibi takım geçen sezonu hatırlatan bir maç oynadı diyebiliriz. Maçın başından itibaren skor üstünlüğünü elinde tutarak, kırk dakika dominasyon sağladılar rakipleri karşısında. Bu tablo, geçen yıldan alışık olduğumuz bir tablo ama bu sezon şu ana kadar görememiştik bunu pek. Ligin devamında, sık sık görürüz umarım Samsun adına.


İkinci yarının başında konuk takımın en skorer oyuncusu Humprey'in iki dakika içerisinde aldığu faullerle dörtleyip kenara gelmesi ile de maç tamamen ev sahibi takıma döndü. 59-36 ile o ana kadarki en yüksek farkı yakaladı ev sahibi takım ve o noktadan sonra da bir daha izin vermediler rakiplerine geri dönüş için.

İstanbul Üniversitesi'nin 7 maçta dört galibiyet gibi oldukça iyi bir başlangıcı vardı, ki bu üç mağlubiyetten ikisi Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı. Bu mağlubiyeti kompanse edecekler rahatlıkla ilk yedi haftalık performansları ile ama kazanmaları morallenmeleri açısından oldukça önemliydi bence. Ev sahibi Samsun Basketbol ise bu galibiyetle biraz olsun nefeslenme fırsatı buldu, kötü günler geçirirken.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bir maç oynadı samsun basketbol. Vera'nın yerine alınan yeni amerikalı oyuncunun elinin çok iyi olduğunu gördüm bu maçta. Atışları gerçekten çok başarılı. Çok iri bir oyuncu pota altında iyi işler yapacağına inanıyorum.

Quianna bu maçta çoştu diyebiliriz.
üst üste 8 defa yenilen sbk adına diriliş maçı olduğuna inanıyorum.
ilk yarı bitmeden en az 2 galibiyet almamız lazım. biri içerde fenerbahçe maçı, diğer ikisi deplasman. (ertelenen çankaya maçı da deplasam)

inşallah iki galibiyet gelir bu 3 maçtan. hedef 15 puan ilkyarı bitiminde.

Samsun'dan sevgilerle.

samsunlu dedi ki...

samsun takımı ve oyuncular bu maçta gerçek skorel kimlikleri ile oynadılar,avrupa maç temposu gerçekten takımı ve oyuncuları strese sokmuş..maçtan önce bu maçı kazanacağımızı düşünüyordum ama bu kadar fark beklememiştim,bu maçta boyalı alanı da gereğince kullanabildiğimiz için fark oldu,içeride aldığımız 5 mağlubiyetin üçü yabancı takımlara karşıydı, bu maçların olumsuz etkilerinden dolayı bjk ve özellikle mersin maçlarında takım büyük çapta konsantrasyon eksikliği yaşamıştı...bundan sonrakı maçlarda samsun takımının daha derli toplu olacağını düşünüyorum...yeni alınan oyuncumuz gardner cumartesi geldi ve pazartesi maça çıktı, bu oyuncu gördüğüm kadarıyla bilekleri iyi olan çok kuvvetli bir oyuncu boyalı alanda isabetli şutlar atıyor, takıma ısındıkça daha iyi olacaktır,bu haftadan sonra lige 15 gün kadar ara verilecek, bir oyuncu daha alacağız ,9 ocakta fener maçımız var, bu maça kadar kadro çok sağlam olmalı , kocaeli ve çankaya maçlarından galibiyetle ayrılırsak, fenerbahçe maçında seyirciler geçen seneki gibi salona akın edecek, eminim ki çok güçlü bir atmosfer olacak ve fb ye ilk mağlubiyetlerini tattırmaya çalışacağız...gs ve sahasında samsun fener'i yenemezse fb yi başka yenebilecek takım olduğunu düşünmüyorum...