BIY AD

11 Aralık 2009 Cuma

İkide Sıfır


Eurocup'daki iki temsilcimizin deplasmanda oynayacağı karşılaşmalar öncesi pek umutlu değildik dün. Sonuçlar da beklediğimiz gibi gerçekleşti ve Eurocup'da bu haftayı 2'de 0 yaparak kapattık ne yazık ki. Erkekler Euroleague ve Euro Cup'ı dahil ettiğimizde de daha vahim bir tablo ortaya çıkıyor. Toplam yedi maçta alınan sadece bir galibiyet var. Neyse ki Galatasaray ve Fenerbahçe evlerinde oynadığı iki maçı kazandı da, rekorun kıyısından döndük.

Yunanistan deplasmanında Sales ve Melek Bouthors'dan yoksun olarak mücadele eden Beşiktaş Cola Turka'da önde tamamladığı ilk çeyreğin ardından ikinci çeyrekte yalnızca 7 sayı üretebilince; maçın geri kalanında bu farkı kapatmak için çabalamak zorunda kaldı. Fakat ev sahibi takım skor avantajını iyi kullanarak ikinci yarıya da iyi başladı. Ve siyah beyazlıların geri dönmesine izin vermeyerek maçı 81-60 kazanmayı başardı. Sales'li Beşiktaş Cola Turka Akatlar'da rakibini son anlarda mağlup edebilmiş iken Sales'in yokluğunda Yunanistan'dan galibiyet beklemiyordum tabii ki ama 21 fark da biraz fazla oldu açıkçası. Beşiktaş Cola Turka'nın 20 top kaybı ve rakip takımın 25 kere ziyaret ettiği serbest atış çizgisine yalnızca 6 kez gidebilmesi maçın da skorunu tayin etmiş bence.

Samsun Basketbol ise 'mecburcu' olarak gittiği Kıbrıs deplasmanından 53-40'lık skorla mağlup ayrıldı dün. Bu farkı maçtan önce söyleseler, kabul edip gitmezdi zaten Samsun takımı. 14-9-10-7 sayı üretti Samsun dört çeyrekte sırasıyla. Bu hücum gücü ile yalnızca 13 sayı fark yemelerine sevinmiş olmalılar. Karşılarında daha ciddi bir takım olsa, mesela Dynamo Kursk, çok daha farklı bir skor ortaya çıkabilirdi. Dediğim gibi 'mecburcular', o yüzden fazla da birşey söyleyemiyorum. Vera'nın yerine bir Amerika'lı oyuncu alıp, lige tutunmaya çalışacaklar önümüzdeki dönemde. Avrupa defterini kapatalı ise çok oluyor.

Hiç yorum yok: