BIY AD

22 Aralık 2009 Salı

Son 32


Eurocup'da ilk grupların tamamlanmasının ardından bu kupada mücadele eden üç takımımızdan ikisi tur atlama başarısı gösterdi ve 32 takım arasına girdiler. Bu sezon ilk kez Avrupa kupalarına katılan ve açıkçası aldığı altı mağlubiyetin ardından katıldığına da bin pişman olan Samsun Basketbol elenirken Beşiktaş Cola Turka ve Botaş yola devam ediyorlar Kupa 2'de. Geçen sezondan yakinen bildiğimiz üzere 32 takım sıralanıp 1-32, 2-31 şeklinde eşleşiyorlar ve bundan sonraki tüm turlar eleminasyon şeklinde oynanacak.

F grubunda Athinaikos ile liderlik mücadelesine girişir diye düşündüğümüz ve zamanında bloga not düştüğümüz siyah beyazlılar grubu Athinaikos ve Hatıs Yerevan takımlarının ardından averajla üçüncü sırada tamamladı. Bu periyodda Sales ve Melek Bouthors'ın sakatlıkları, coach kaynaklı yaşanan idari sorunların da bu tabloda emeği büyük kuşkusuz. Beşiktaş Cola Turka, Samsun Basketbol'un grubunu 4 galibiyet - 2 mağlubiyet ile lider bitiren Rus takımı Dynamo Kursk ile eşleşti. İlk maç 7 Ocak'ta Akatlar'da, ikinci maç ise 14 Ocak'ta Rusya'da. Grubunu lider tamamladığı için ev sahibi avantajı Rus takımının elinde. Geçen sezon yarı finalde karşılaştığımız Dynamo Kursk'un İstanbuul'a ait hiç de hoş anıları yok. Deplasmanda 61-47 kaybettiğimiz maçın ardından İstanbul'da soyunma odasına 6 sayılık bir farkla mağlup girmiştik. Fakat ikinci yarı yalnızca 11 sayı yiyerek, Augustus'un insanüstü performansla 17-22 saha içi isabeti sonucunda ürettiği 38 sayı ile sahadan 62-39 galip ayrılarak finale yükselmiştik. Dinamo takımının maçı 39 sayıda tamamlaması, Augustus'un tek başına 38 sayı üretmesi ve ardından finale yükselmemiz; unutulmazlarımız arasında kesinlikle.


Rusya deplasmanları hep zorlu geçer, o sebeple İstanbul'daki ilk maçta çift haneleri farkları görmesi gerekiyor Beşiktaş Cola Turka'nın. Ev sahibi avantajı siyah beyazlılardan yana olsaydı %70-%30 şanslar bizden yana diyebilirdim ama şimdi ibre Rus takımını gösteriyor açıkçası. Akatlar'daki ilk maçta kaderimizi kendimiz yazacağız, ev sahibi avantajını lehe çevirmek için Sales'in ve Zellous'un iyi bir gününde olması gerekiyor.


Diğer temsilcimiz Botaş ise üç takımlı I grubunu iki galibiyet - iki mağlubiyet ile ikinci sırada tamamladı. Ve D grubunu 4 galibiyet -2 mağlubiyet ile lider tamamlayan Polonya temsilcisi CCC Polkowice takımı ile eşleşti. Bu eşleşmede de evsahibi avantajı rakipten yana ne yazık ki. Eurocup'da ev sahibi avantajının ne kadar önemli olduğunu, kopan maçlarda atılacak farkların büyük önem taşıdığını deneyimlemiştik geçen sezon. Botaş ilk maçta 7 Ocak'da rakibini Adana'da ağırlayacak, ikinci maç ise ertesi hafta Polonya'da. Botaş'ın ilk maçta temposu ile rakibi şaşırtabileceğini ve maçı da kazanabileceğini düşünüyorum. Rakibi hiç izlemediğim için tur için konuşmam yanlış olur ama yine de çok da şanssız değil diye düşünüyorum Botaş için. Beşiktaş Cola Turka kadar olmasa da onlar için de umudum var yine.

Umarım iki takımımız da yola devam eder..

Hiç yorum yok: