BIY AD

3 Aralık 2009 Perşembe

Avrupa'da Yılın Oyuncuları


FIBA Europe tarafından düzenlenen "2009 Avrupa’da Yılın Basketbolcuları" ödüllerine aday olan isimler açıklandı.

Bayanlarda Anete Jekabsone-Zogota, Anna Vajda, Evanthia Maltsi, Laura Macchi, Sandrine Gruda, Ana Montanana, Zuzana Zirkova, Jana Vesela, Anastasia Veremeenko, Celine Dumerc
Maria Stepanova, Shay Doron, Amaya Valdemoro, Ann Wauters ve Yelena Leuchanka ödül için yarışacak. Bu kadar kaliteli ve üst düzey oyuncu arasından seçim yapmak da kolay değil gerçekten, Galatasaray'lı olması sebebiyle Yelena Leuchenka'ya gitse de elim ilk başta oyumu Gruda'ya verdim. Bu yaz Fransa milli takımı ile olan mücadelesini tekrar hatırladıktan sonra. Oy kullanmak için tık.

Geçen sene Bahar Çağlar'ın da aday olduğu ve Litvanya'lı Gintara Petronyte'nin kazandığı Yılın Genç Bayan Oyuncusu ödülüne bu sene Botaş'tan Dürdane Gülşah Gümüşay da aday gösterilmiş. Avrupa şampiyonasında Milli formayı giymesinin de bu adaylıkta etkisi yadsınamaz tabii ki. Gülşah'ın gelişimi ve dikkat çekici performansından bahsetmiştim geçen günlerde. Moral olacaktır ona da bu adaylık.

Farklı kategoriler altında ödüllere aday gösterilen Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve geçen sene de aynı ödüle aday olan Enes Kanter de listedeki diğer Türk oyuncular.

Hiç yorum yok: