BIY AD

7 Aralık 2009 Pazartesi

Fenerbahçe: 88 - P. Kayseri: 75


Tangela Smith transferi ile haftaiçi gündemini oluşturan Panküp Kayseri Şekerspor, Caferağa'ya gelirken galibiyet için pek de umutlu değildi tabii ki. Ama ayağının tozuyla ilk maçına çıkan Tangela Smith'i yeni takımının formasıyla bir kez daha izlemek ve onun dahil oluşu ile Kayseri kadronun önümüzdeki dönemde nasıl şekilleneceğini görebilmek için izledim bugünkü karşılaşmayı. Fenerbahçe baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada farkın tek hanelere inmesine izin vermeden, rotasyonu da Haydar Kemal Ateş'ten görmeye alışık olmadığımız şekilde fazlasıyla yaparak rahat bir galibiyet aldı, 88-75'lik skor ile.

Tangela Smith bıraktığı yerden devam ediyor, takıma yeni katılmasına karşın bugün neredeyse hiç çıkmadan oynadı. 18 sayı 9 ribaund -4'ü hücum- 2 asist ile tamamladı maçı. Yanındaki oyuncuları tam olarak tanıması biraz zaman alacak tabii, onun da etkisiyle yaptığı bazı yanlış seçimler vardı bugün. Ama onun zaman içerisinde uyum sağlaması ile birlikte hücumda çok önemli bir alternatif kazanmış olacak Ayhan Avcı. Pota altındaki mücadelede de seviye bir tık yukarı çıkmış olacak ayrıca. Bu açıdan da oldukça önemli bir hamle bu Kayseri takımı adına. Tangela'nın oyunda oluşu yanındaki isimleri de rahatlatıyor tabii ki zira savunmayı üstüne çekebilen bir oyuncu. Bugün özellikle ikinci çeyrekte bu durumdan iyi faydalanan isim Pringle oldu konuk takımda, devreyi 19 sayı ile tamamladı, haftalar geçtikçe farklı isimleri göreceğiz bu tarz performanslarla. Bu da Tangela Smith'in bir diğer artısı olacak bence takım için.


Fenerbahçe ise önce Galatasaray deplasmanından daha sonra da haftaiçinde Euroleague'de Gydnia deplasmanında alınan galibiyetin ardından bu karşılaşmaya daha rahat şekilde çıktı. Ve biraz olsun nefeslenme fırsatı buldular bu sıkışık dönemde. Bunu yaparken de coach Haydar Kemal Ateş'ten görmeye pek alışık olmadığımız şekilde geniş bir rotasyon gördük sahada. En az oynayan altı dakika olmak üzere tam 11 oyuncusundan faydalandı coach ve bu 11 oyuncudan da skor katkısı almayı başardı sarı lacivertliler. Fakat burada önemli olan nokta, bu skor katkılarından ziyade sahadaki duruşu idi bu genç oyuncuların. Amerika'dan dönen ve sene başında Nevriye Yılmaz'ı yedeklediği anlarda kendini gösterebileceğini düşündüğüm Devran Tanacan'ın, Melike Bakırcıoğlu'nun ve Begüm Dalgalar'ın sahada kaldığı anlar farkın da kapanmaya başladığı anlardı tam olarak. Tesadüf değil tabii ki bu, hücumda şut performansına kesinlikle olumsuz bir şey söylemem ben genel olarak ama savunma yapmayan, gayret göstermeyen oyuncuya gerçekten anlam veremiyorum. Uzun zaman sonra ilk kez bu kadar uzun süre sahada kalabilmiş iken herkes bir koşuyorsa, bu isimlerin üç koşması gerekiyor ama bu mücadeleyi göremedim ben ne yazık ki. Üzüldüm de açıkçası, altyapılarımızdan gelmesi muhtemel kimse gözükmüyor bu yakınlarda.


Genç oyuncularından istediğini alamasa da coach Haydar Kemal Ateş, sezon başından bu yana geçen seneki performansından epey uzak bir görüntü çizen Ajavon'u yeniden kazandı bu karşılaşmada. Tüm yabancıları ve asları değiştiği halde onu özellikle sahada tutmayı tercih etti teknik ekip ve Ajavon da iyi bir oyunla maçı 17 sayı 6 asist 5 ribaund ile tamamladı. Bu iyi performansı ile biraz olsun morallenmiştir diye düşünüyorum.

Maç sonunda da Haydar Kemal Ateş yaptığı açıklamada, genç oyuncularının daha istekli olması gerektiğinden dem vurdu yukarıda bahsettiğim çerçeve içerisinde. Zaten ülkemizde çok az süre alıyor genç oyuncular, bir de bu tarz tavırlarla az olan şanslarını sıfıra indiriyorlar ne yazık ki. Acı ama oyunun kuralı bu, kuralına göre oynamak gerekiyor.

Bu galibiyetle birlikte 7/7 yaptı Fenerbahçe, haftaya Tarsus deplasmanına gidiyorlar. Tarsus sever böyle büyük takımlara karşı sürpriz galibiyetler almayı, belki bozabilirler seriyi.

Hiç yorum yok: