BIY AD

15 Aralık 2009 Salı

TBBL'de 8. Haftanın Ardından

Çankaya Üniversitesi ile Mersin BŞB arasında oynanan haftanın açılış karşılaşmasını şurada yazmıştık. Sezonun en farklı galibiyetini alan Botaş takımının, Kocaeli takımını 87-40 mağlup ettiği karşılaşmayı da buradan okuyabilirsiniz. Sarayın Sultanları'nın ilk yarısında çok zorlandığı, Katie Douglas'sız ilk karşılaşmalarında Panküp Kayseri'yi son anda 75-67 ile geçtikleri maç için ise şuraya tıklamanız gerekiyor. Pazar günü maçları ile devam edelim biz.

Tarsus Belediye: 65- Fenerbahçe: 74

Genellikle evinde aldığı galibiyetlerle dikkat çeken bir takımdır Tarsus Belediyesi uzun zamandır fakat geride kalan sekiz karşılaşmada aldıkları dört mağlubiyetin üçünün Tarsus'da gelmiş olması üzerinde düşünülmesi gereken bir sorun. Sezonun ikinci haftasında evlerinde, sonu tartışmalı olsa da, Beşiktaş Cola Turka'yı mağlup ettikten sonra daha farklı bir takım karakteri bekliyordum aslında onlardan bu karşılaşma öncesinde. Fakat 27-9'luk ikinci çeyrek performansları ile bunu yapmaları mümkün olmadı haliyle. Fenerbahçe takılmadan yoluna devam ediyor, sekizde sekiz ile. Haftaiçi oynadıkları ve insanüstü bir şut performansı göstererek kazandıkları Brno maçının ardından ligin zorlu deplasmanlarından birini de kolayca geçtiler yine. Beşiktaş Cola Turka ve Samsun deplasmanlarını da bu şekilde atlatırlarsa eğer, ki bunu yapabilecek güçleri var, namağlup bile tamamlayabilirler ligi.

Tarsus takımında Kübra'nın 14 sayı 7 asist 5 ribaund 7 top kaybı yaptığını da ekleyeyim yine, klasik bir Tarsus yazısı bitişi olsun.

Beşiktaş Cola Turka: 78 - Ceyhan Belediyesi: 56

Sezon başında planlarını Sales üzerinden şekillendiren Aziz Akkaya büyük sıkıntılar yaşıyor bugünlerde. Yıldız oyuncunun Ocak ayının ilk haftasına kadar oynayamayacağını yazmıştık daha önce. Onun yokluğunda hücumda çok zorlanıyorlar, Zellous'u neredeyse hiç dinlendirmeden oynatmak zorunda kalıyor coach. Ki bu karşılaşmada da 40 dakikada sahada kalmış Zellous. Sezon başında Beşiktaş Cola Turka için tahminde bulunurken yabancı oyuncularının skora katkı verdiği ölçüde başarılı olacaklar demiştim. Zellous + Dacic ikilisi 44 sayı 22 ribaund 7 asist ile oynamışlar. Ceyhan tarafında ise Campbell'in tek başına direnişi etkili olmamış bu ikiliye karşı. Yine de Campbell ismini her hafta anmadan geçmiyoruz, skorer oyununu devam ettiriyor. Bugün belki galibiyete yetmedi bu performans ama evlerinde pek çok takıma karşı tek başına bile yeterli olabilecek hücum performansları izleyebiliriz ondan. O potansiyel var fazlasıyla.

Haftanın kapanış karşılaşmasında Samsun Basketbol'un, İstanbul Üniversitesi'ni çok rahat geçtiği maçı ise dün yazmıştık.

Hiç yorum yok: