BIY AD

21 Aralık 2009 Pazartesi

9. Haftanın Ardından

Ceyhan Belediyesi:87 – Çankaya Üniversitesi:73

Haftanın açılış karşılaşmasında güney temsilcisi Ceyhan Belediyesi, son dönem performansı ile dikkatleri çeken Çankaya Üniversitesi'ni üçüncü çeyrekteki etkili oyunu ile 87-73 geçmeyi başardı. Ev sahibi takımda 23 sayı 10 ribaund ile maçı tamamlayan ligimizin sayı kralı Campbell'a, takım arkadaşı Lauren Ervin 20 sayı, Crystal Smith de 13 sayı ile katkı verince sonuca gitmeleri pek de zor olmamış. Ve bu galibiyetle birlikte dokuzuncu maçındaki beşinci galibiyetini elde etti ev sahibi takım. Ligdeki pek çok takımın aksine dışarda da kolay galibiyetler alabilen bir takım Ceyhan takımı fakat evlerinde oynadıkları karşılaşmalarda bir istikrar sağlayamadılar şu ana kadar. Onu da başardıklarında bir tık daha yukarı çıkacaklardır diye düşünüyorum.

Panküp Kayseri Şekerspor:86 – Tarsus Belediyesi:78

Geçen hafta Galatasaray karşısında oldukça etkili bir ilk yarı oynadıktan sonra ikinci yarının hemen başında, biraz da Ayhan Avcı'nın maçı elinden kaçırması ile, son dakikalarda galibiyeti kaçıran taraf olan Kayseri takımı, Tarsus Belediyesi karşısında zorlanmasına rağmen sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Bu maç iki takım açısından da önemliydi zira Tarsus takımı bu deplasmandan bir galibiyet çıkartması durumunda Kayseri ile arasındaki galibiyet farkını iki maça çıkaracaktı. Tangela Smith hamlesi sonrası iç sahada kazanması gereken karşılaşmalar bunlar Kayseri takımının. Son çeyrekte 31 sayı yemelerine rağmen kazanmış olmaları onlar adına sevindirici fakat gelecek adına da pek hoş bir durum değil açıkçası. Ev sahibi takımın maç boyunca yalnızca yedi üçlük kullanıp bunların beşinde de isabet sağlamış olması ise maçın en hoş detayı kesinlikle. Kaçan iki şut da McBride'a ait. Tamera Young'ın yükselen performansı da dikkat çekmeye devam ediyor, 17 sayı ile takımının en skorer ismi olmuş Amerika'lı oyuncu.

Tarsus takımında Kübra Siyahdemir 2-4 ikilik 1-5 üçlük 1-2 serbest atış isabetleri ile maçı sekiz sayı ile tamamlamış. 1'i hücum olmak üzere 4 ribaund 3 asist 3 top kaybı da diğer istatistikleri Kübra'nın.

Kocaeli Bş.Bld.Kağıtspor:54 – Samsun Basketbol:68

Geleneği bozmayan Samsun Basketbol Kocaeli deplasmanından galibiyetle dönerken ilkleri de beraberinde getirdi Samsun'a. Bu sezonki ilk deplasman galibiyetleri olmasının yanı sıra ilk kez iki maç üstüste kazanmayı başardı Karadeniz temsilcisi bu sezon. Bu galibiyete çok ihtiyaçları vardı lige verilen bu ara öncesinde, fikstürün bir güzelliği ile beklediklerinden çok daha kolay oldu bu. Yeni transfer Andrea Gardner'in 13 dakika sahada kalarak yalnızca iki şut kullandığı karşılaşmada Katryna Gaither'in 8-10 sahaiçi isabeti ile 17 sayı üretmesi ve Chaney - Alvoshkina ikilisinin total 24 sayı üretmeleri bu durumu absorve etmeyi başarmış. Ve Kocaeli takımına dokuzuncu mağlubiyetlerini aldırarak evine dönmüş Samsun Basketbol.

Fenerbahçe:113 – Botaş:95

Ligin en tempolu oyununu oynayan takım şüphesiz Botaş. Zoll'un de büyük katkıları ile run&gun tadında bir oyun oynuyorlar ve bunu da iyi beceriyorlar aslında. Fakat kendi muadilleri takımlar karşısında bunları denemeleri onlar adına daha iyi olacaktır zira rakip Fenerbahçe olunca potalarında 115 sayıyı görüyorlar, Pazar günü olduğu gibi. Ligin bu sezonki en yüksek sayısına ulaştı bu oyun neticesinde Fenerbahçe, deplasmandaki Botaş maçında geçmezse eğer Fenerbahçe bu sınırı bu sezonun en yüksek sayısı 115 olarak kalır herhalde. 28-28-24-33. Botaş'ın dört çeyrekte yediği sayılar, gerçekten ürkütücü duruyor. Farklı olayları deneyen coachları her zaman takdir etmişimdir, hep daha ilgi çekici gelir bana bu tarz takımlar Botaş'ı da bu sebeple ayrıca seviyorum. 95 sayı atmalarına karşın 18 sayı fark yiyerek kaybettikleri bir karşılaşma olarak uzun süre hatırlarlar sanırım bu mağlubiyeti.

Botaş takımında 5-5 üçlük isabeti ile 22 sayı üreten Didem Süer, 11 asist ile yine çift hanelerde asist üretimini gerçekleştiren Zoll ve 8-14 sahaiçi isabeti ile 20 sayıyı gören Prince dikkat çekici performanslar sergilediler. Özellikle Prince'i izlemek keyifliydi her ne kadar düşük yüzdeyle şut kullansa da. Takım arkadaşlarından farklı olduğunu iki dakikalık bir sekansın ardından rahatça görebiliyorsunuz. Fenerbahçe'de ise tam beş oyuncu 12 ve üzerinde sayı üretti. Fakat Matee Ajavon için kendine gelme, takıma yeniden ısınma maçı oldu desek sanırım Botaş galibiyetinden daha anlamlı olacaktır bu. 24 dakika sahada kalarak 26 sayı 3 ribaund 3 asist ile oynadı bu sezonun suskun ismi Ajavon.

İstanbul Üniversitesi:71 – Beşiktaş Cola Turka:78

Geçen haftaki Samsun bozgununun ardından evinde Sales'siz Beşiktaş Cola Turka'yı zorlar diye düşünüyordum Üniversite için fakat Sales'in bu maçta oynayacağını öğrendikten sonra siyah beyazlıların galip geleceğine kaymıştı görüşüm. Bıraktığı yerden devam eden Sales 5-7 iki sayı 2-4 üç sayı isabetleri ile 20 sayıyı yolladı gene neredeyse hiç kenara gelmeden. Ve galibiyeti getiren isim oldu. Hücumun bir oyuncunun eline bakması her zaman için tartışılan bir durumdur ama Beşiktaş Cola Turka'nın bu dönemde kazanmaya ihtiyacı vardı ve bunu da sorgulayacak durumda değiller şu anda. Yaşlı kurt bir galibiyet daha hediye etti takımına. Sezon başından beri en büyük yardımcısı Zellous'un düşük performansı bu maçta da devam etti, 6-13 şut performansı ile 15 sayı üretti Amerika'lı oyuncu. 15 sayılık bir katkı yapan opyuncunun performansına düşük demek ne kadar doğru bilemem ama Zellous'un şut tercihlerinde sorunlar olduğu da aşikar geldiği günden beri. Çıkmadan 40 dakika sahada kalması sağlıklı tercih yapmasını etkiliyor mudur? Bence evet, şu an için çözümü var mı peki? Hayır. O zaman bu şekilde oynamaya devam.

Ev sahibi takımda Penn- Hodges ikilisinin 8-25 iki sayılık isabet yüzdesi maçın da kaybedilmesinin ana sebebi gibi duruyor. Rakibin 23 top kaybettiği bir karşılaşmayı 7 sayılık farkla kazanmasını ise ayrıca sorgulamaları gerekiyor tabii.

Mersin Büyükşehir Belediyesi:97 – Galatasaray:68

Bu maça dair söylenebilecek fazla birşey yok, dün birşeyler karalamıştık.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bugün potada fenerde taurisi gelirse takım 2 vites artar dediler demekki bu oyuncuyla ciddi
bi şekilde ilgileniyolar.yoksa böyle bişey demezlerdi.