BIY AD

16 Aralık 2009 Çarşamba

Spartak: 103 - F.Bahçe: 59


Geçen hafta kazanılan Brno maçının ardından, içerde yapılacak iki karşılaşmanın hedef maçı olduğunu ve Fenerbahçe'nin çok büyük bir ihtimalle grubu 7-3'lük bir derece ile tamamlayacağını yazmıştık. Bu iki karşılaşma öncesi gidilen Spartak deplasmanına dair kimsenin bir umut beslediğini düşünmüyorum zaten. İstanbul'daki karşılaşma için Diana Taurasi ile Penny Taylor'ın düellosu demiştik fakat bugün ilk altı dakika sonunda oluşan 15-2'lik Spartak serisi ile düelloluk bir durum kalmadı ortada. Ve kırk dakikayı büyük farklarla domine eden Spartak takımı sahadan 103-59 galip ayrılmayı başardı. Taurasi de takım arkadaşını 2. kez mağlup etmiş oldu bu galibiyetle birlikte.

Alışık olduğumuz şekilde maça oldukça hızlı başladı ev sahibi takım ve 11-2'lik seri ile maçın ilk molasını aldırmayı başardı coach Haydar Kemal Ateş'e. Fakat durmaya pek niyetleri yoktu açıkçası, altıncı dakikanın sonunda 15-2'i gördüler. Bu dakikaya kadar sadece Nevriye Yılmaz ile bir isabet bulabilen Fenerbahçe takımı dört dakikada 12 sayı üretmesine karşın savunmada sorunlar yaşamaya devam etti. Ve ilk çeyrek skoru 25-14 Spartak lehine oluştu. 10 dakikada 14 sayı üretebilen Fenerbahçe hücumunda, son dönemlerin en formda ismi Nevriye Yılmaz başroldeydi yine ürettiği 7 sayı ile. Fakat ona destek gelmeyince arkadaşlarından, maç da bu on dakikanın ardından koptu gitti. Geri kalan otuz dakika için ayrı ayrı analize girmeye gerek yok, onun yerine genel durumdan bahsetmek daha yerinde olacaktır sanırım.

Son bir buçuk aylık dönemde özellikle Avrupa'da ve ligde Galatasaray deplasmanında aldığı galibiyetle önemli bir ivme yakalayan ve coach H. Kemal Ateş tarafından da ''..çok formdayız..'' şeklinde nitelendirilen Fenerbahçe takımı sırasıyla 14 - 19 - 13 -13 sayı üretebildi çeyreklerde. Bu noktada Fenerbahçe'nin hücumundan ziyade Spartak'ın savunmasına vurgu yapmamamız gerekiyor tabii ki. Çünkü rakip kim olursa olsun üst düzey savunmayı neredeyse kırk dakikayı yapmayı başarabilen bir takım, özellikle Rusya'da. Bu savunma takımı kimliği artık yıkılması zor bir hale geldi, hani insanın ben oynamıyorum yeter artık diyesi geliyor. Öyle bir bunaltıcı savunmaları var. Ki bugün bunu iyi yaptıklarını söyleyemem, çok daha iyilerini onlar tarafından yapılırken izleyen biri olarak. Fakat bu bile yetti Fenerbahçe'yi 59 sayıda tutmaya.

İşin asıl önemli boyutu ise Fenerbahçe'nin savunması. 25-32 ve 30 sayı yedi sarı lacivert savunma maçın ilk üç çeyreğinde. Rusya deplasmanından galibiyet bekleyen bir Fenerbahçe taraftarı yoktur sanırım bugün, en azından orta seviye akıl düzeyine sahip bir taraftar beklemez bunu. Fakat iyi mücadeleyi her taraftar bekler sanırım. Bugün onu göremedim ben, her ne kadar rakip çok dominant bir oyun ortaya koymuş olsa da. Nokta bir takviye ile final four yoluna girebileceğine inandığım bir takımın Spartak deplasmanında kaybetmesini doğal karşılayabiliriz ama 102 sayı yiyerek kaybetmesini doğal karşılamak mümkün değil.

Ribaundlardaki 47-33'lük Spartak üstünlüğü ev sahibi takımın pek çok maçında görmeye alışık olduğumuz bir tablo fakat asistlerdeki 27-6'lık Spartak üstünlüğünü nasıl anlatsam bilemedim. Hücumda topu iyi dolaştırıyorlar, boş oyuncuyu iyi buluyorlar falan ama 27 asist yaptırmak için de epey çabalamanız lazım yani. Kolay değil. Tam 9 oyuncu asist yaptı bugün ev sahibi takımda.

18 dakika sahada kalıp 20 sayı 6 ribaund 4 asist ile maçı tamamlayan Diana Taurasi ile maçı erken bitirip bolca dinlenme fırsatı buldu benchde.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

fenerbahçe mutlaka ocak ayından sonra bir avrupalı oyuncu transferi yapmalıdır.. yapmassa eğer yönetim gerçekten büyük bir ayıp etmiş olur mazeret falan kalmadı artık çünkü ...

Adsız dedi ki...

bu takıma fenerbahce yönetimi takviye yapmaz çünkü edirnenin ötesini hedeflemezler.Forumlarda geyik dolaşıyor " spartak olmak mühim değil Ros cassanes olmak mühim"maalesef kafa yapısı bu...Diana söylendiği gibi gelse bile yanına S.Fowles gibi oyuncu lomadığı zaman hep eksik olurlar...Kısaca bu sonuçla 8. bile olsa 7. de olsa iki rus takımından biri ile eşleşecek ki the end... denilecek..bir rüya sona erecek..

kanarya57

Adsız dedi ki...

Edirne'nin ötesi derken? bu takım 3 sene üst üste çeyrek final yaptı avrupa liginde.. statü şansı olsaydı f4 görebilirdi.. çok övülen Ros Casares yeniden yatırım yaptığı basketbol takımıyla son 9 senede sadece 1 kez f4 gördü bunu biliyormuydunuz?? O f4 gördüğü senede kendi şehrindeki org. sebebiyle nasıl yollarla feneri elediğinide biliyoruz.. Bu işler o kadar kolay değil ! .. ayrıca fenerde katılsaydı da 2 numaralı kupaya bu sene, kupayı alıp getirseydi rahat rahat.. o zaman edirne'nin ötesi mi olacaktı?..ı o zaman mı tatmin olacaktık?.. düşünün wisla can-pack bile 2 numaralı kupayı rahat rahat alcakken boşalan kontenjanı kullanıp avrupa ligine geldi anlayın kupanın halini... amaç her yıl f4 yapmakmı zor tabiki ama 10-15 sene sonrada avrupa liginde oynanayan, bundan sonraki he yıl hep en üst seviyede bir fener bir g.saray olmakda çok önemli..

murat dedi ki...

Bu aonuca şaşırmamak gerek çok ciddi yatırımın yapıldığı bir kulüp bu tür sonuçları alıyor. Fenerbahçe için Taurasi adı geçiyor olursa Spartak Moskova'da çözülmeler meydana gelirse avrupa bayan basketbolunda dengeler değişebilir.Görünen şartllar da Spartak Moskova'yı zorlayabilecek iki takım var bence Ros Casares, UMMC Ekaterinburg diğer takımlar bu üç ekibe göre hafif kalıyor ve kalacaktır.