BIY AD

14 Eylül 2010 Salı

Amerika:85 - İspanya:69

Amerika, Dünya Şampiyonası öncesi evindeki son maçında İspanya ile karşılaştı. Maçı 85-69 kazanırken ABD, Avustralya sonrasında bir güçlü rakibini daha açık farklı mağlup etmiş oldu hazırlık maçlarında. Candice Dupree'nin de takıma eklendiğini ve bu maçta süre aldığını belirtelim. 16 farklı galibiyete rağmen takım halinde yapılan 23 top kaybı ve Anna Montanana'nın durdurulamaması can sıkmış biraz Amerika cephesinde.

Amerika ilk beşi; Harding-Montgomery-Augustus-Jones-Hoffman şeklinde olurken, 18 dakika sahada kalan Seimone 4 sayı ile oynadı. Sağ dizindeki sakatlığı süren Sylvia Fowles da takımı benchten izledi bugün, İspanya'ya da takımla beraber gidiyor. Artık ağrı hissetmediğini söyleyen Sylvia, rehabilitasyon çalışmalarını sürdürüyor. Onun yokluğunda yerini doldurabilecek en önemli isim Tina Charles 17 sayı - 10 ribaund ile iyi bir maç çıkardı. Kara Lawson 11 sayı atarken, 10'ar sayı atan Maya Moore, Asjha Jones, Candice Dupree çift hanelere çıkan diğer oyuncular oldular. İspanya'nın ilk beşi de; Alba Torrens, Laia Palau, Amaya Valdemoro, Anna Montanana ve Cindy Lima şeklinde oluştu. 21 sayı - 3 ribaund - 2 asist ile oynayan Montanana maçın en skorer ismi olurken, 13 sayı atan Alba Torrens ve 11 sayı atan Nuria Martinez takımın skor yükü çeken diğer oyunculardı.

Bu maçın bir gün öncesinde oynanan hazırlık maçında İspanya'nın Avustralya'yı 87-74 yendiğini de belirtelim. Demin de dediğimiz gibi bundan sonraki çalışmalarını İspanya'da sürdürecek olan Amerika; Senegal, Avustralya ve İspanya ile birlikte 4'lü bir turnuvaya katılacak. Ayın 20'si itibariyle de Çek Cumhuriyeti'ne geçiyorlar.

1 yorum:

avustralya dedi ki...

teşekkürler dostum