BIY AD

15 Eylül 2010 Çarşamba

Magic Cup Galatasaray'ın

Turnuvanın son gününde Galatasaray'ın rakibi Samsun Basket'ti. Maçı 77-63 kazanan ekibimiz turnuvadaki en rahat maçını oynadı bugün. Rotasyonu her zamanki gibi geniş tutan Ceyhun Yıldızoğlu turnuvadaki son maçında elindekileri bir kez daha test etme şansı buldu. Samsun karşısında kazanılan bu maç sonrasında 3/3 yapan Galatasaray Magic Cup'ın şampiyonu oldu.

Ne skorların ne de şampiyonluğun asıl hedef olmadığı bu hazırlık sürecinde önemli olan oyuncuların son durumunu görmekti. Tek tek isimler üzerinden ilerleyelim isterseniz.

#4 İlayda Tokmak: Çok abartıp, büyük beklentiler yaratmak istemiyorum ama gerçekten büyük beğeni topladı. Maşallah diyelim, nazar değmesin. Son maçta daha da dikkatli izledik, eline gelen her topu olumlu kullandı. Guard pozisyonunda oynayan genç oyuncu bu sene sürpriz süreler alabilir.

#5 Nihan Anaz: İlk yazıda da bahsettiğimiz gibi, oyun kurucu pozisyonunda sıkça izleyeceğiz onu bu sene. Kariyeri boyunca hep sıkıntılar yaşadığı sakatlıklar onu rahat bırakırsa benchten gelerek takıma katkı vereceğini düşünüyorum. Tecrübeli ve güvenilir bir el.

#6 Ceyda Kozluca: Açıkçası daha iyi bir Ceyda bekliyordum ben ama şut performansı düşüktü Ceyda'nın. Rotasyonda beklediği süreleri almak istiyorsa savunma performansını 1, hücumdaki şu halini 2 kademe arttırmalı.

#7 Özge Turmuş: Fena süreler almadı ama çok ön plana çıktığını söyleyemeyiz genç oyuncunun.

#9 Bahar Çağlar: Takımın en hazır oyuncusu, en çok katkıyı veren isim de oldu. Kendini milli takımda kanıtlamış olmasına rağmen şu turnuvada ciddiyeti bırakmaması onu asıl değerli yapan özelliği.

#10 Işıl Alben: Bugün kaptan olarak kariyerinin ilk kupasını kaldırdı. Ondan mutlusu da yoktu sahaya geri döndüğü için. Artık sakatlık sürecini geride bıraktı, kendini biraz sakınması çok normal ama ilk gün maçıyla en son oynadığı maç arasında bile fark vardı. İyiye doğru gidiyor kaptan. Bir kez daha hoşgeldin desek mi :) ?

#11 Balım Akbulak: O da şansını iyi kullananlardandı İlayda gibi. Forvet pozisyonunda oynayan genç oyuncu takıma katkı sağladı.

#12 Gülşah Gümüşay: En önemli özelliği dış şutları olan Gülşah, isabetli atışlarla bu konuda Galatasaray'ın yaralarından birine merhem olabileceğini gösterdi. Şu fazlalıkları da atarsa daha da hazır hale gelecek.

#13 Hazal Poyraz: Kısıtlı süreler alan gençlerdendi. Bir fikir sahibi olmak için yeterli sürede izleyemedik onu da.

#14 Gizem Başaran: Geçen seneye göre daha ileride gördük Gizem'i. Ceyhun Hoca'yı zaman zaman kızdırsa da hocanın ondan beklentisinin olmasından kaynaklanıyordu bu kuşkusuz. Ceyhun Yıldızoğlu şansını iyi kullanmalı o da tüm gençler gibi.

#15 Gözde Yörük: Fazla kendini gösterme şansını bulamayanlardan.

#16 Gintare Petronyte: Litvanyalı genç uzun takımın istatistik lideri olmuş olabilir turnuva sonunda. Buna karşın beklentileri karşıladığını söyleyemeyiz. Çok güçsüz gözüktü, kollarını kaldıramadığı için bitirmesi gereken birçok pozisyonu bitiremedi.


Ve Çağlar'ın da bahsettiği müjde; Ceyhun Yıldızoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik, gsbasket.org yöneticileri Murat ve Önder Abilerle birlikte. Kısa bir zaman içinde yayına girer röportajımız, oyuncular ve takımın genel durumu hakkında daha fazla bilgiyi birinci ağızdan öğrenme şansı olur böylece herkesin.

Günün ilk maçında da Panküp, Mersin'i 85-64 mağlup etti ve turnuvanın ikincisi oldu. Magic Cup'ın diğer üç takımına da kısa kısa değinelim yine:

Panküp Kayseri: Doğrusunu söylemek gerekirse, benim turnuva sonunda en beğendiğim takım Panküp oldu. Pınar Demirok, Tuğçe Canbaz, Aynur Metin, Aslı Sevinç, Gizem Yavuz, Esra Ural ve Bircan Gökdemir ile tecrübeli-genç karışımını harika yapmışlar diyebiliriz. Bu yerli rotasyonuna bir de Barbara Turner'ın ekleneceğini söyleyelim. Bu sene başa oynayan bir Panküp izleriz büyük sıkıntılar olmazsa.

Samsun Basket: Nazlı Güler ve Gülşah Akkaya takımın iki tecrübeli oyuncusu olmanın yanında, biri savunmada birisi de hücumda liderlik ediyorlar takıma. Yeni transfer Ebru Torun'dan da son maçta iyi katkı aldılar. Nazlı ve Gülşah'ın tecrübe farkıyla Samsun geçen seneye göre daha iyi gözükse de yabancılarıyla birlikte görmeden bir şey demek yanlış olur.

Mersin BŞB: Geçen sene gidenlerin yerlerinin doldurulamamış. Oynadıkları 3 maçtan da mağlubiyetle ayrılan Mersin'in iyi sinyaller verdiğini söyleyemeyiz. Gelen yabancılar takımı toplayabilecekler mi, çok önemli bu Mersin için.

*Fotolar için Murat İnal'a teşekkürlerimizi yolluyoruz buradan.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bahar çağlar bu sene oynatılacak mı bakalım :S

Adsız dedi ki...

soyadı çağlar ama oynatılabilir bi sakıncası yok.