BIY AD

31 Ağustos 2010 Salı

Milli Maçlarda Galatasaray #2

Türkiye için hazırlanan ilk değerlendirmenin ardından, bu yazıyla da Galatasaray Medical Park oyuncularının milli maçlardaki ortalamalarını toparlayalım istedik.

Bahar Çağlar: 13 sayı - 7.5 ribaund - 0.3 asist - 1.8 top çalma - 1.0 blok
-En İyi MPerformansı: 17 sayı - 7 rib - 6 top çalma - 1 blok (Macaristan karşısında)
*Yaşadığı sakatlık şanssızlığıydı ama harika oyunlar çıkardı. Galatasaray'ın yerli rotasyonunda en sağlam halka olacağa benziyor 22 yaşındaki Bahar.

Ceyda Kozluca: 5.3 sayı - 2.2 ribaund - 1.3 asist - 1.0 top çalma
-EİMP: 16 sayı (8/8 ikilik) - 5 ribaund - 1 asist - 1 top çalma (Bulgaristan karşısında)
*Kocaeli'ndeki yoğun süreç onun için çok faydalı oldu. Gelişimi devam ederse bir Esmeral olması mümkün. O ışığı verdi çünkü.

Melek Bilge: 4.8 sayı - 3.4 ribaund - 0.5 asist - 0.5 top çalma - 0.5 blok
-EİMP: 14 sayı - 8 ribaund - 3 top çalma - 1 blok (Finlandiya karşısında)
*Genç oyuncunun istikrarlı olduğunu söyleyemeyiz ama iyi maçlarını da izledik. Uzun bir sakatlık döneminden sonra yeniden başlıyor kariyerine. Sabretmek için güvenilecek bir isim.

Yasemen Saylar: 1.8 sayı - 0.8 ribaund - 2.2 asist - 0.4 top çalma
-EİMP: 5 sayı - 1 ribaund - 7 asist - 1 top çalma (Finlandiya karşısında)
*Birsel ve Nilay'ın arkasında Gizem ile birlikte kısa süreler aldı. Oynadığı dönemlerde başarılı işler çıkardı, o da çok umutlu olduğumuz isimlerden biri Galatasaray için. Artık ufak bir basamak kaldı, özgüvenle birlikte kendini bulacağına inancımız tam.

Doneeka Hodges: 20.5 sayı - 2.6 ribaund - 3.4 asist - 1.3 top çalma - 0.3 blok
-EİMP: 27 sayı - 3 ribaund - 3 asist - 1 top çalma (Macaristan karşısında)
*Eleme grupları sonucunda en skorer 2. isim oldu. Bulgaristan'ın lokomotifi gibiydi, Avrupalı olmasından dolayı gönül rahatlığı ile iyi transfer diyebiliriz.

Gintare Petronyte: 11 sayı - 5.1 ribaund - 0.9 asist - 0.5 top çalma - 1 blok
-EİMP: 22 sayı - 11 ribaund - 1 blok (Hırvatistan karşında)
*Galatasaray'ın koçu Ceyhun Yıldızoğlu olmasa, 'Gintare Galatasaray'a erken geldi' diyebilirdik ama şu anda kendisi için en iyi yerde belki de. Kendi yaş grubunda Avrupa'nın en iyileri içinde gösterilen oyuncu, burada gelişimini hızlı yaşamak adına büyük bir şansa sahip. Bir de Fowles'la birlikte çalışma gibi bir avantajı var.

Gintare fotoğrafı için Cem Akdağ Hoca'mıza çok teşekkür ediyoruz. Fotoğraflarından gördüğümüz kadarıyla sempatik birine benziyor Gintare. Gülen yüzüyle umarım pozitif bir elektrik sağlar takıma.

Hiç yorum yok: