BIY AD

25 Eylül 2009 Cuma

Erlana Larkins Mersin'de


Samsun takımının geçen sezon yakalamış olduğu başarısının ana karakterlerinden biriydi Erlana Larkins. Ortalama 33 dakika sahada kalarak rakip potalara maç başı 15,5 sayı bırakan ve maç başına 2.4 asist üreten bir hücum performansından bahsediyoruz, eğer rakamlarla konuşmak gerekirse. Hücumda olduğu kadar savunma sahasında da aynı iştahla oyunun içerisinde kalabilen Larkins yakaladığı 12.2 ribaund ortalaması ile geçen sezonun ribaund kraliçesi olmuştu ligimizde. Savunmadaki konsantrasyonun karşılığı olarak bu rakamlarının yanına 1.3 top çalma istatistiğini de eklememiz gerekiyor.

İki sayılık atışlarda %55.8 ile oynarken, serbest atışlarda ise %76 gibi oldukça iyi bir yüzde tutturdu Amerikalı oyuncu. Bu rakamları sezon boyunca toplam 26 maçta forma giyerek elde etti Larkins, bu da istikrarlı bir oyuncu olup olmadığı konusunda bütün şüpheleri ortadan kaldırmaya yeterlidir sanırım.

North Carolina'dan mezun olan Larkins okul tarihinin en yüksek saha içi isabet yüzdesini tutturmuş isim halen. Bunun yanı sıra okul tarihinin en fazla ribaund alan altıncı oyuncusu olması ise geçen sezon elde etmiş olduğu ribaund kraliçeliğinin haklı bir başarı olduğunu kanıtlıyor. Serbest atış ve blok sıralamalarında da listenin ilk onunda yer alan Larkins, oyunun her yönünü oynayabildiğini gösterdi lise kariyeri boyunca. Amerika milli takımında da kendisine şans bulan Larkins, 2005 yazında Tunus'da 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonluğu'nu kazanan Amerika kadrosunda yer aldı. Hemen hemen aynı kadroyla bir sene sonra Meksika'da 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonluğu'nu kazanan kadroda yine kendine yer buldu Larkins. 2007 yılında ise Amerika kıtasında gerçekleştirilen PAN'da şampiyonluk kazanan milli takımdaydı.

Üstüste başarılar sağlayan milli takımda kendine yer bulan, oldukça başarılı ve rekorlar barından kolej kariyerine sahip Larkins WNBA'e geçişi tam olarak başaramayan isimlerden biri oldu, en azından şu an için. Candace Parker'ın 1.sırada seçildiği 2008 draftında, 1. tur 14. sırada seçildi Larkins New York Liberty tarafından. İlk sezonunda forma giydiği 27 karşılaşmanın hiçbirinde ilk beş başlayamayan Larkins, ortalama 12 dakika sahada kalıp 4.8 sayı 2.7 ribaund 0.7 asist gibi gayet sıradan bir performans gösterdi. Bu sezon yine New York takımında forma giyen oyuncu şans bulduğu 18 maçta yine hiç ilk beş başlayamadı, geçen sezona nazaran azalan dakikaları (7.6) neticesinde 2.4 sayı 1.7 ribaund ortalamaları ile tamamladı sezonu.

Henüz 22 yaşında çok genç bir oyuncunun ülkesinden ilk kez ayrıldığı bir dönemde oldukça iyi bir sezon geçirmesi biraz da bu kendini kanıtlama, özgüven kazanma gerekliliğinden olsa gerek diye tahmin ediyorum.
50 bin dolar gibi gayet makul bir fiyatla transfer edilmesi ayrıca takdir edilmesi gereken bir yöneticilik başarısı tabii ki. Samsun takımı onu transfer ettiğinde bir takım riskleri de beraberinde kabul ettiler, bilmediği bir ortam ve bilmediği bir ligde uyum sorunu yaşayabilirdi Larkins. Ama bu riski yarattığı ortam ile bertaraf etmeyi başardı Samsun takımı ve idarecileri. Şimdi de işin kaymağını yemek Mersin'e düştü gibi açıkçası. Ama geçen sezondan sonra o fiyatın üstünde bir piyasaya sahip olması ve Samsun takımının da geçen sezonun ardından yeni bütçesiyle bu seviyelere çıkamayacağı da ortadaydı. Ligi daha iyi tanıyan, nasıl bir basketbol oynandığını bilen ve uyum sorunu daha az olacak bir Larkins'i aldı onlar. Oyun olarak zaten ispatlayacağını ispatladı geçen sezon, o konuda şüpheleri yoktur sanıyorum.

'' Geçen sezon oynadığı basketbol ve oyun karakteri ile aramızda olmasını çok arzuladığımız bir oyuncuydu. Bize güç katacak. '' demiş Ceyhun Yıldızoğlu Larkins transferi sonrasında.
Pota altındaki açığı bu şekilde kapatmış oldu Mersin takımı ve hücumda da önemli bir silaha kavuşmuş oldular. Olmypia Scott, nasıl kullanması gerektiğini bildiğinizde halen ligin en önemli isimlerinden Şaziye Karslı, Yıldızoğlu'nun sisteminde verim veren, oyunun içerisinde kalabilen ikinci sezonunu yaşayacak yerli oyuncular ve bunların yanına eklenen önemli bir dişli Larkins. Mersin takımı ile alakalı daha geniş bir yazı yazmanın vakti gelmiş demektir.

Hayırlı olsun Larkins Mersin'e.

1 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Şu kızı kadroda tutmamız gerekiyordu ama SBK'dan olmadık ücretler istedi. Siz Julie SBK ilişkisini araştırın derim.