BIY AD

24 Eylül 2009 Perşembe

Magic Cup'da Şampiyon Beşiktaş

Beşiktaş Cola Turka, Samsun Basketbol, Çankaya Üniversitesi ve ligin yeni takımı Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt Spor'un katıldığı bir hazırlık turnuvası düzenlendi geçtiğimiz hafta. Blogger'a erişim sorunu yaşıyoruz hepimiz malum, gün aşırı turnuva ile alakalı post giremedim bu yüzden. Şimdi genel hatlarıyla bir bakalım istedim Magic Cup'a.

Kocaeli takımının kaptanı Belgin Aktan Sarıgedik bu turnuvada forma giymedi. Bunun yanı sıra Beşiktaş Cola Turka takımında da Melek Bilge ve Tuğba Taşçı yine sakatlıkları nedeniyle yer alamadılar bu turnuvada.

Turnuvanın ilk gününde Beşiktaş Cola Turka, Samsun Basket'i zorlanmadan 71-49 mağlup etti. Siyah beyazlıların ürettiği 71 sayının 50'sinin yabancı oyunculardan gelmesi bir bakıma onlar adına yeni sezonun görüntüsünü veriyor diyebiliriz. Eğer bu sezon olduğu gibi finansal konularda problem yaşamazlarsa, geçen seneden daha başarılı bir performans ortaya koyacakları kesin. Samsun temsilcisi için ise işler şimdilik iyi gitmiyor, en azından geçen sezonki o parlak performansın ardından.

İlk günün ikinci maçında Kocaeli takımı ile Çankaya Üniversitesi karşılaştı. Ligin genel tablosuna baktığımızda alt sıralar için mücadele halinde olması düşünülen iki takım olarak tanımlayabiliriz bu takımları. Yabancılarını gönderdikten sonra tamamen Türk işi bir kadroyla yola devam etme kararı almıştı Kocaeli takımı. Bu yerli kadroları ile Çankaya Üniversitesi'ni 76-73 mağlup etmeyi başarmışlar. Fenerbahçe'nin ardından mağlup ettikleri 2. takım oldu başkent temsilcisi.

Turnuvanın 2. gününde Beşiktaş Cola Turka, Çankaya Üniversitesi'ni beklendiği gibi rahat bir skor ve oyunla mağlup etti, 72-55.

Günün dikkat çekici skoru ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt Spor - Samsun Basketbol maçından geldi. Kocaeli temsilcisi maçı 72-52 gibi farklı bir skorla kazandı. Üstelik ilk on dakikayı Samsun takımının 13-4 önde kapatmasına rağmen. Geri kalan üç çeyrekte 68 sayı atıp rakiplerine sadece 39 sayı izni verince, böyle bir skor çıkmış ortaya. Başabaş bir mücadele sonunda Samsun galibiyeti bekliyordum ben, şaşırdım açıkçası. '' Çok eksiğimiz var, çok çalışmalıyız.'' şeklinde bir açıklama yapmış coach Cantuğ Keskindemir, bunun üstüne laf söylemek olmaz herhalde.

Turnuvanın son gününde Samsun Basketbol, Çankaya Üniversitesi'ni 55-54'lük skorla mağlup ederek aldığı tek galibiyetle turnuvayı 3. kapattı. Bu maçın skor dağılımı mevcut, onu verip geçeyim bu maçı.

Samsun Basketbol Kulübü: Cansu 11, Hande 3, Gülşah 7, Saynur 14, Nihal 7, Tuğçe 2, İlsu 7, Alyoshkina 4, Hanife

Çankaya Üniversitesi: İdil 1, Dilek 18, Damla 9, Görkem 7, Candide 4, Berrin 6, Dila 9

Final maçında ise siyah beyazlılar Kocaeli takımını baştan sona üstün götürdükleri karşılaşmada 71-63 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldular. Kocaeli takımında Tuğçe İnöntepe bu maçta forma giymedi, dolayısıyla tamamen yerli oyunculardan oluşan rotasyonları da sıkıntıya uğradı bu maçta. Beşiktaş Cola Turka takımının ürettiği 71 sayının 47'sinin yabancı oyunculardan gelmesi yine dikkat çekici bir detay bu karşılaşma sonrasında.

Beşiktaş Cola Turka: Naile 11, Sandra Mandir 12, Esra 9, Bouthers 2, Gonca, Nazlı 4, Gergana Branzova 12, D. Dacic 21

Kocaeli B.şehir Bld. Kağıtspor: Ceyda 14, Aslı 13, Meryem 11, Meriç 7, Tuğba 6, Seda 12, Şeyma, Burcu, Banu

Turnuvanın sonunda her takımdan bir MVP belirlenmiş. Beşiktaş Cola Turka'dan Melek Bouthers, Kocaeli B.şehir Bld. Kağıtspor'dan Ceyda Kozluca, Samsun Basketbol'dan Cansu Arslan ve Çankaya Üniversitesi'nden Dilek Ünüvar'a verilmiş bu ödüller.

Turnuvanın MVP'si ise Melek Bouthers seçilmiş.

1 yorum:

Sarp dedi ki...

Melek Bouthers diye yazınca Google'a bir şey çıkmıyor. Sadece, Türk asıllı Fransız U20 oyuncu denmiş bir iki yerde. Lucie Bouthors diye 88li bir oyuncu var, o olsa gerek.

İyi katkı verirse Beşiktaş'ın yerli kadrosunun durumunu da düşünürsek öenmli bir artı olur.