BIY AD

4 Eylül 2009 Cuma

Start Verildi | | Sarayın Sultanları Fransa'da


Galatasaray'da yeni sezon öncesi yurtdışı hazırlık kampı bugün başladı. Fransa'ya uçan Sarayın Sultanları hakkında bilgileri kısa kısa geçelim hemen.

Bu sezonun kadrosunda yer alacak olan hiçbir yabancı oyuncu bu kampa katılamıyor, tamamen yerli oyuncularla gidiliyor Fransa'ya. Sophia Young ve Jia Perkins'in durumlarını biliyoruz hepimiz, takımları WNBA'de play-off yarışı içerisindeler, takımları elendiğinde burada olacak iki oyuncu da ki onun için de vakit var biraz.

Ivana Vecerova takıma erken katılmasına rağmen, sakatlığı nedeniyle takımla beraber olamayacak bu kampta. Mihriban Oğuz, Ivana'nın üst bacak kas grubunda tespit edilen zayıflıktan ötürü İstanbul’da kalıp çalışmalarına devam edeceğini açıklamış.

Bir diğer Avrupa'lı uzunumuz Yelena Leuchanka Amerika'da çalışmalarına devam ediyormuş, bir takımla sözleşme imzalamazsa eğer play-off döneminde haftaya İstanbul'a gelecekmiş.

Işıl Alben güçlendirme çalışmalarını gerçekleştirip, koşulara başlamış. Öncelik tabii ki bacağın eski gücünü kazanmasında sakatlığın tekrarlamaması adına. Geç olsun da sağlıklı olsun, erken katılmasından çok daha önemli bu. Takımla beraber Fransa'ya gidiyor fakat orada yapılacak olan maçlarda forma giyemeyecek, amaç takımla beraber olmak.

Bunun haricinde altyapılardan gelen iki oyuncu daha bulunuyor kamp kadrosunda: Dilara Kaya ve Gizem Başaran. Beril Binoğul ve Sevda Esenler yerine kadroya dahil edilen, altyapıdan gelen iki genç isim. Bu sezon kadroda yer bulamayacak olsalar dahi A takımla kampa gitmek onlar adına önemli bir gelişme olacaktır eğer değerlendirebilirlerse.

Bu kamp döneminde Fransa ligi takımlarının bulunduğu bir de turnuvaya katılacakmışız. Fransa Liginin 3 hafta sonra başlayacağını ve bizim de henüz ilk kampımız olduğunu düşününce sonuçtan ziyade oynanan oyunu değerlendirmek gerekiyor bu kampta. Bourges, Tarbes, Basket Landes ve son olarak da Touluse takımları ile karşılaşacak burada Sarayın Sultanları.

1 haftalık kamp 11 Eylül günü sona erecek ve takım İstanbul'a dönecek.

Fransa'ya giden oyuncu kadromuzu da postun sonuna iliştirerek bitirelim.

Işıl Alben
Dilara Kaya

Gizem Başaran

Tuğba Palazoğlu

Esra Şencebe

Bahar Çağlar

Yasemen Saylar

Yasemin Horasan

Nilay Yiğit

1 yorum:

Selim Ugur dedi ki...

Işıl Alben
Dilara Kaya
Gizem Başaran
Tuğba Palazoğlu
Esra Şencebe
Bahar Çağlar
Yasemen Saylar
Yasemin Horasan
Nilay Yiğit

Eger Fransa'ya gidecek kadro sadece bu ise bence bu sekilde yurtdisina gitmelerine hic gerek yoktu.