BIY AD

30 Eylül 2009 Çarşamba

Süper Kupa 20 Ekim'de


Şurada bahsetmiştik bu sezon ilk kez düzenlenecek olan Super Kupa organizasyonundan. Tarih olarak Ekim ayı söylenmişti fakat tarih net değildi. Bugün netleşmiş tarih, 20 Ekim Salı günü Moskova'da Spartak Moskova ile karşılaşacak Sarayın Sultanları.

Avrupa'da ilkler diyince karşısında Galatasaray yazısını görmeye alışık bünyelerimiz için bir ilk olmasının yanı sıra herkes için bir ilk bu organizasyon. Daha önce 2000 senesinde futbol takımımız Real Madrid'in elinden almıştı bu kupayı, fakat şimdi işler çok daha zor.

Eurocup şampiyonu titri ile orada bulunabilmek hepsinden önemli ama. Ve tabii artık bir kademe daha atlayarak Euroleague'in kalıcı takımlarından biri olmayı başarabilmek de, yeni hedefimiz olmalı bu önümüzdeki dönemde.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Umarım Türk televizyonları her şeyi atladığı gibi bu maçı da atlamaz.. En olmadı GS TV verir ama ulusal bi kanaldan yayımlanması daha şık olur..

Sarp dedi ki...

Spartak zaten elinde bulunan yıldızların üstüne bir de Jekabsone-Zagota'yı kattı bu yıl. Ayrıca, genç İsveçli pivot Halvarsson'u da aldılar. İki yıl önce UMMC, yanılmıyorsam eski coachları Buffard'la beraber Valenciennes'den genç yaşta bir başka pivot Sandrine Gruda'yı da almıştı ki o hamlenin doğruluğunuı şimdi görüyoruz. Adamlar sadece paralarını bugünü düşünerek harcamıyorlar da.


Geçen yıl her ne kadar Euroleague şampiyonu alsalarda domestic kupaları UMMC'ye kaptırdılar ki, o UMMC de bu yıl Wauters ve Dumerc'i aldı. Candace Parker'ı da alabilecekleri söyleniyor. Coachları da tanıdık bir isim Gundars Vetra.

CSKA ve Dinamo iyi para harcamakla beraber, zaten bu takımlar kadar üstün kadrolar kurmuyorlardı, bu iki takım iyice tek kaldı zirvede.

Spartak'ı izlemek iyi olacak; ama pek şansımız yok maalesef. Yine de bu yıl UMMC'yi daha çok merak ediyorum doğrusu.

Buraya kadar yazdıklarım salsabasket'te de yazmıştım.

Açıkçası, bizim takımın da ne tarz basketbol oynayacağını merak ediyorum. Her şeyden önce Türk oyuncuların geçen seneki kimliklerinden sıyrılıp, hücumda tehdit ahaline gelmesi lazım. Ayrıca, Augustus'un yokluğunda Young'ı çok çok iyi kullanmalıyız. Kalaycıoğlu bu konuda Çevik' e göre tahminimce başarılı olacaktır.

Geçen yıl Kalaycıoğlu'Nun Fenerbahçe'si kötü sonuçlar almıştı Spartak'a karşı. Bakalım bu maçlardan nasıl ders çıkarılmış? Bir şekilde oyunun düzenini bozmamız gerektiği ortada.