BIY AD

3 Aralık 2009 Perşembe

Eurocup'da 2 Galibiyet


Rusya'da 90-64 kaybettikleri ilk maçın ardından ''..ikinci maç daha farklı olacak..'' demişti yardımcı coach Halil Demirbilek. Dediği gibi de oldu, bütün maçı küçük aralıklarla önde götüren Botaş takımı evinde Rus Nadezhda takımı 87-80 mağlup etmeyi başardı. Ligde çalkantılı bir dönem geçiren ve tahmin edilenin dışında bir performans ortaya koyan Botaş bu galibiyetle birlikte Adana'da oynadığı ikinci Avrupa maçını da kazanmış oldu bu sezon. Tam altı oyuncunun 13 ve üzerinde skor ürettiği Botaş'ta Sharnee Zoll'un alışık olduğumuz üzere 18 sayı 10 asistlik double double dikkat çekici. 8-16 ile üçlük isabeti bulan Gülşah Gümüşay ve Burcu Uzun'un da 14'er sayısı değerli Botaş takımı için. Ligdeki kötü gidişlerine bozmaya çalışacakları bu haftasonu öncesinde moral olur bu galibiyet Botaş'a, üç maçta aldıkları iki galibiyet ile de 2. sıraya yerleştiler bu arada averajla.

Bir diğer temsilcimiz Samsun Basketbol ise Eurocup'dan çekiliyor mu, devam mı ediyor derken bugün evinde Dynamo Kursk ile karşılaştı. Ve sahadan 91-63 gibi oldukça farklı bir skorla mağlup ayrıldı Samsun takımı, bu mağlubiyetle birlikte dört maç sonunda galibiyet alamayan tek takım oldu grubunda ayrıca. Haftaya Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynayacakları maça maddi sebeplerle gitmeyecekleri söyleniyor, artık biraz daha temkinli davranarak Samsun haberlerine bekleyelim diyorum. Fakat Avrupa'nın Samsun'un şu kadrosuna bir kaç beden büyük geldiği de aşikar.

Sakatlıklar sonrası oldukça sıkıntılı günler geçiren Aziz Akkaya geçen hafta Akatlar'da Avrupa kupalarına ilk kez bu sezon katılan Ermeni takımından yenilen fark sonrası gidebilirim demişti. Daha sonra fikir değiştiren Aziz Akkaya'nın Beşiktaş Cola Turka'sı bugün İstanbul'da Chevakata ile karşılaştı. Rusya'daki karşılaşmada rakip takımın oyuncularının toplu şekilde grip olması nedeniyle sahaya yalnızca beş kişi çıkması ile oluşan ilginç görüntüde rakibini farklı mağlup eden siyah beyazlılar bugün zorlansalar da maçı 81-80 kazanmayı başardılar. Ve biraz olsun nefeslendiler bu galibiyet ile. Zellous'un 40 dakika sahada kalarak 22 sayı 6 asist 3 ribaunluk performansı ilk başta göze güzel gözükse de 6-17'lik saha içi isabet yüzdesi bu performansın değerini düşürüyor. Tabii bu yüzdede oyundan hiç çıkmamasının da katkısı yadsınamaz. Bu noktada coacha da birşey söyleyemiyorum zira adamın elinde oldukça dar bir rotasyon kaldı sakatlıklar sonrası. Bir girdaba girdiler çıkamıyorlar. Yabancı oyuncuların 69 sayısı ile bir kez daha yüzü güldü siyah beyazlıların, sezon başından bu yana aldıkları tüm galibiyetlerde olduğu gibi.

1 yorum:

samsun dedi ki...

samsun'un maçı kaybedeceği belliydi, kendileri zaten kazanma havasıyla çıkmadılar, lig maçlarına ağırlık vermek istiyorlar,sahada yapılan anonslardanda anlaşılıyordu zaten..maça seyircinin ilgiside azdı. önemsiz olunca,,,esas değinilmesi gereken nokta teknik ekip. Bilindiği gibi samsun'u cantuğ hoca denen bir koçun çalıştırdığı zannediliyor,bu konuda biraz araştırma yaptım..Geçen sene dahil olmak üzere bütün idmanları yardımcı hoca Fırat bozkurt yaptırtmış, ingilizce de anlatabiliyor, ve işin taktik ve oyun kısmı dahil hepsini fırat çalıştırıyor,ama maça takımın başında cantuğ çıkıyor ve herkes onu koç zannediyor...Geçen sene takım iyi sağlam ve nispetten uyumlu oyunculardan kurulduğundan başarı gelmesi olağandı, bu sene ki takımı oynatmak profesyonel basketbol bilgisi gerektirir...sahamızda rum takımı ile oynadığımız maçta cantuğ, Fırat hocayı 1.periyot sonunda seyircinin gözü önünde bağıra bağıra azarladı, bu çocuk çok sabretmişti öncedende, sonra fırat soyunma odasına gitti ve daha sonra istifasını verdi, sonraki gelişmelerde sebebini bilemeyiz ,geri geldiğini ve yetkisinin kısıtlanıp 3. antranör pozüsyonuna getirildiğini duyduk..yani GS maçından sonra takımı fırat değil arman denen fıratın yardımcısı çalıştırıyor ,cantuğ gene çalıştırmıyor ama maçlara baş antranör olarak çıkıyor,,,Ayrıca geçenlerde çanakkalede düzenlenen yılın antranörü ödülünü cantuğ'a vermişler...bilmiyorlarki takımı o çalıştırmıyor, sadece maçlarda takımın başında gözüküyor, isteyen araştırsın, cantuğ bunun dışında sadece bir gurup seyircinin(çoluk çocuklardan oluşan) organizatörlüğünü yapıyor, basketbol bilgisi ise, hani bir basketbol maçını yorumlayan yorumcular vardır ya oyuncunun özelliklerini bilir, pozisyonların isimlerini bilir,oyuncu fiyatlarını bilir, oyuncuları tanır,basketbol kural ve prosedürünü bilir ama hayatında basketbol oynamamıştır işte bu da öyle...Başarı hırsızlığı ne kötü bir şeydir...