BIY AD

1 Aralık 2009 Salı

Samsun Basketbol: 53 - Mersin BŞB: 71


Derbi gündemi sırasında biraz arada kalan karşılaşmada Mersin BŞB deplasmanda Samsun Basketbol'u 71-53'lük skorla farklı geçerek 2.lik koltuğunu Galatasaray'dan devralmış oldu. Geçen sene normal sezonda evinde maç kaybetmeyen Samsun Basketbol'u play-off'larda ilk kez evinde mağlup eden takım ünvanını elinde bulunduran Mersin takımı ilk on dakikayı 24-9 önde kapatarak henüz ilk çeyrekten nispeten zayıf rakibinin tüm direncini kırdı ve maçı da kontrollü şekilde farklı kazanmayı başardı.

Bu galibiyetle birlikte Galatasaray'ın bir galibiyet önüne geçmiş oldu Mersin takımı ve geçen sezonu tamamladığı 2.lik koltuğuna yeniden oturdu. Mevcut düzende bunu Galatasaray'a kaptırmamak için uğraşıcaklar sezon boyunca ki bunu başarabilecek şansları var bu sezonda da. Önlerinde yer alan Fenerbahçe'nin kaybetmesini beklerken, Mersin'de oynayacakları Fenerbahçe karşılaşmasını da olası bir yarı final için kazanarak dezavantajlarını ortadan kaldırmak isteyecekler. Haftaya evinde Beşiktaş Cola Turka ile oynayacak olan Mersin için geçen sezonun üstüne koyarak devam ettiklerini söylemek doğru olacaktır sanırım.


Samsun tarafında ise geçen sezon iç sahada tüm maçlar kazanılmışken bu yıl Samsun'da oynanan dört karşılaşmanın ikisini kaybetmiş olmaları, her ne kadar rakipler ligin kalburüstü takımları olsa dahi, işlerin yolunda gitmediğine bir işaret daha.
Yakın zamanda toparlarlar umarım, yoksa dip taraflara yerleşecekler ki Çankaya Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi de kimsenin beklemediği galibiyetler çıkartıyor bu haftalarda.

Samsun deplasmanında tam 11 oyuncusunu da en az 5 dakika sahada tutan ve Deniz Boz hariç 10 oyuncusundan da skor katkısı alan bir Mersin takımı vardı. Tam üç oyuncu da çift hanelerde skor üretti karşılaşmada. Skorda ve dakikalarda dengeli bir dağılım var, en fazla süre alan oyuncu 23 dakika sahada kaldı dün Mersin takımında. Samsun'un yapmış olduğu 31 top kaybı da yine rakibin Mersin olduğunu gösteren ince bir detay. Sahaya çıkacak olan Mersin takımının ne yapacağını, nasıl oynayacağını bilmek, sistemlerine sadık kalarak bir çerçeve içinde bu noktalara kadar geldiklerini görmek alkışı hakediyor kesinlikle. Rotasyonu içsahadaki Kocaeli maçında yapanların da önce alkışlayıp, sonra ders almasını diliyorum.


Belki de Samsun'da çok Mersin taraftarı vardır, havaalanında takımı karşılayıp üstüne bir de salonu tıka basa doldurmuşlardır. Olabilir.

1 yorum:

samsunlu dedi ki...

yazar arkadaşım !''belkide samsunda çok mersin taraftarı vardır''sözünü zafer kalaycıoğluna gönderme yapmak için kullandınız herhalde)))...Bence gs nin çokta hakkını yemeyin, samsun o maçta gerçekten iç sahadaki en iyi oyununu oynamıştı..Mersin maçında ,bilmiyorum seyrettiniz mi tam bir lise beden eğitimi dersindeki kız takımı havasındaydılar,hemen hemen her oyuncunun yaptığı saçma sapan top kayıplarımı desem,pota altından sokulamayan toplarmı desem,kaçan serbest atılar mı desem..maçta anlatılacak birşey yok...ben size başka şeyler söyleyeyim bunları hiçbir yerde bulamazsınız...tv yayınından sonra seyirci cantuğ hocayı sahada tartakladı ortalık karıştı gerekenler uyarıyı aldı, çünkü seyircinin sabrı taştı, güvenlik güçleri kurtardı hocayı ,şu anda yönetim ve teknik heyet büyük bir baskı altında, taraftar haklı ,bildiğim bir şey var ki bunu söylüyorum ,takımı toparlamak zorundalar yoksa çok can yanacak, bazı kesimlerin sabrı taşıyor, oyuncular da strese girmeye başladı..neyse bazı şeyleri isterseniz özel mail atarım..maça tekrar dönersek ,maçtan önce eski oyuncumuz olan erlana'yı syirci tezahuratla çağırarak çiçek ve kaşkol verdi, erlana duygulandı tabi ki....mersin takımını geçen senekinden daha zayıf gördüm(kupa maçında eksik fb yi yenmeleri sakın ölçü olmasın.)benim tahminim şu:mersin kendi evindeki maçta da fb ye yenilecek, gs mersini sahasında yener mersindeki maçta o günkü durumuna göre zorlanır fakat yenme ihtimali yüksek, ayrıca mersini İTÜ de istanbulda çok zorlayacak, mersin ligi 3. sırada ancak bitirebilir...samsun gs msçındaki oyununu oynasa mersini geçmesi çok yüksek ihtimaldi...samsun hep çok kötü oynadı diyordum fakat bu maçta oynamayı bırakın ortada oyun yoktu...