BIY AD

3 Aralık 2009 Perşembe

Taranto Deplasmanı


Euroleague'de sezonu Abdi İpekçi'de oynadığımız Cras Basket Taranto maçı ile açmıştık, 10 yıllık bir aranın ardından. Güzel bir başlangıç yapmıştık lige ve Rusya deplasmanına kadar da mağlubiyet almadan devam etmiştik yolumuza. Fakat önce Ekaterinburg deplasmanında mağlubiyeti kabullenmiş bir oyun ve gelen faklı mağlubiyet, daha sonra Ahmet Cömert'te gelen Ros Casares mağlubiyeti ve hemen ardından bu haftasonu son çeyrekte yapılan ilginç tercihlerle kaybedilen Fenerbahçe derbisi. Zor bir periyoddan geçtiğimizi ve burada gösterilecek karakterin öneminden bahsetmiştim daha önce. Bu süreçte Işıl Alben'in, Jia Perkins'in ve son olarak Nilay Yiğit'in yoklukları da üstüne tuz biber oldu. Bugün Taranto deplasmanında Yasemen Saylar dışında saf bir numarası olmayan bir takım bulunuyor. Yasemen'in de o şansı bulamayacağını düşünürsek Esra, Tuğba ikilisi ile bu sorunu çözmeye çalışacağız. Ne kadar başarılı olur, onu söylemek zor şimdiden. Ama geçmiş dönemde birçok deneyimledik bunu, pek de başarılı olmadığını söyleyebiliriz genel çerçevede.

Taranto takımı ile geçen sezondan bu yana oynayacağımız 4. maç bugün. İstanbul'da oynadığımız iki maçı da kazanırken, deplasmanda 14 sayılık farklı mağlup olmuştuk geçen sene finalin ilk ayağında. İçerde taraftarı ile birlikte dolu salonda iyi bir oyun ortaya koyuyor İtalyan takımı genellikle. Bugün ilk beşten iki oyuncusu noksan, hatta uzun zamandır oynayamayan Işıl'ı da sayarsak üç, Galatasaray'a bilendiklerini tahmin edebiliyorum. Grubun tepesindeki Ros Casares ve Ekaterinburg'dan sonra konumlanan Galatasaray ve Cras Basket Taranto arasındaki sıralama açısından da önemli bir maç oynanacak bugün. Nilay Yiğit ve Jia Perkins'siz bir Galatasaray takımı, son dönemde üstüste alınan mağlubiyetlerin ardından bugün İtalya'dan galibiyet çıkartabilirse eğer gerçekten harika bir iş yapmış olacak. Her ne kadar bana çok düşük bir ihtimal olarak gözükse de bu, hayat varsa umut vardır diyoruz.

Maç saat 21.30'dan itibaren Galatasaray tv'den canlı olarak yayınlanacak. 22.05'de başlayacak Panathaniakos maçı sebebiyle maç yazısı biraz gecikebilir, şimdiden söyleyeyim.

3 yorum:

Oktay dedi ki...

Sakatlıklar kötü olmuş, zor deplasman olacak ama İstanbul'daki maçın da zor geçmesini bekliyorduk rahat kazandık.

Blogun eski dizaynı daha mı güzeldi :) farklıydı belki de ondandır.

Bayan Basketbolu için ülkemizdeki tek kaynaksınız. Teşekkürler

Oktay BT&BK

Adsız dedi ki...

Euro cupta 2 galibiyet diye haber geçilmiş.. Avrupa kupalarında bir Türk takımı daha oynuyor hemde avrupa liginde? Bu kadar güzel yazıların tarafsız yazıldığı ve şüphesiz Galatasaray bayanları blogu ama en azından sonuç yazılabilir diğer türk takımlarını yazdığınız gibi ..

Adsız dedi ki...

Adsız;

Fenerbahçe'yi yazmayalım, onlar rakip falan gibi saçma bir düşüncemiz yok tabii ki izlediğimde yazıyorum Fenerbahçe'yi mesela şurada bir maç yazısı var bu sezon oynanan Spartak maçına ilişkin. Hazırlık dönemindeki turnuvaya ilişkin de postlar vardı mesela blogda.. Ama yine de dediğin gibi
yeterli değil bunlar, fakat gelen ve gelebilecek ilginç yorumlara karşı maçını tamamen izlemeden yazmak istemiyorum Fenerbahçe'yi. Eleştirin için teşekkürler..

http://sarayinsultanlari.blogspot.com/2009/11/fenerbahce-74-spartak-moskova-88.html