BIY AD

1 Aralık 2009 Salı

Vera Samsun'dan Ayrıldı


Geçen seneki başarılı yabancı transferlerinin ardından bu sezon yabancı oyuncularından istediği verimi bir türlü alamayan ve ligde oynadığı beş karşılaşmadan iki galibiyet çıkartabilen Samsun Basketbol'da Bulgar pivot Vera Atanasova Perostiyska ile yollar ayrılmış.

Çok iyi rakamlarla Bulgaristan Ligi'nin en değerli oyuncusu olarak geldiği ligimizde oynadığı dört karşılaşmada 7.2 sayı 4.5 ribaund ortalamaları yakalayan Vera'nın tercih ediliş sebeplerinden biri de daha önce ligimizde iki sezon oynamış olması nedeniyle ortamı yakinen bilmesi idi. Türkçe'si de gayet iyi olan Vera'nın imza töreninde soruları Türkçe cevaplaması aklımda kalan hoş bir detay bu ayrlık sonrası. Son dönemdeki kötü sonuçların ardından bazıı yabancı oyuncuların takıma uyum sağlayamadığı yönünde bir takım eleştiriler vardı. Ayrılışının ardından bakalım nasıl bir hamle gelecek Samsun takımından. Geçen yılki yabancıların ardından kimi getirseler hep bir mukayese durumu oluşacak ama, orası kesin.

1 yorum:

Burak Eren dedi ki...

2 gün önce dediğimde neden yazmadın acaba sana Samsun'dan birinci elden haber getirmiştim :D Avrupa Kupası'ndan elenme beklenip bir ABD li uzun alınacak sanırım.