BIY AD

15 Eylül 2009 Salı

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor : 73 - Fenerbahçe : 69

Geçen sezonun 2 kupalı takımı Fenerbahçe, tıpkı Galatasaray gibi yabancılarından yoksun şekilde yeni sezon hazırlıklarına başladı. Bu süreçte yurtdışı yerine İstanbul'da kalmayı tercih etmiş coach Haydar Kemal Ateş. Ve sezonun yeni takımlarından Kocaeli Kağıtspor ile bir hazırlık karşılaşması yapmışlar Pamukspor tesislerinde. Kocaeli'de yaşananları konuşmuştuk daha önce, sezon başlamadan gündeme gelmeyi başarmışlardı fakat bu sefer Fenerbahçe'yi yenerek dikkatleri çekmeyi başardılar.

Baştan sona üstün götürdükleri karşılaşmayı, son çeyrekte çok zorlansalar da,73-69'luk skor ile kazanmayı başarmışlar. Yabancı oyuncuların yanı sıra Nevriye Yılmaz da forma giymemiş Fenerbahçe'de. Ayrıca Nevin de 2. çeyrekte sakatlanarak kenara gelmiş, bir daha da girmemiş oyuna. Birsel Vardarlı ve Melike maçın Fenerbahçe adına öne çıkan isimleri olmuş, ürettikleri 14 ve 18 sayı ile. Üretkenlik anlamında yabancı oyunculara odaklı olan Fenerbahçe'de, onların yokluğuna bir de Türk rotasyonunun en verimli oyuncusu Nevriye eklenince skora da pek aldanmamak lazım.

Kocaeli tarafında ise Aslı Sevinç ürettiği 22 sayı ile maçın en skorer oyuncusu olmuş, bunun yanına 6 da ribaund eklemiş. Nevriye Yılmaz olsaydı eğer ona bu kadar şans tanımazdı pota altında diye tahmin ediyorum ama yine de başarılı bir performans. Yabancı oyuncularını yolladıktan sonra tamamen Türk işi bir kadroyla yola devam ediyor İzmit temsilcisi, oyunculara özgüven sağlayacak bir galibiyet olmuştur bu şüphesiz. Son çeyreğe 59-42 önde girmelerine rağmen farkın iki sayıya kadar inmesine engel olamamaları ise bu sezon yaşayacakları en büyük sorunu işaret ediyor aslında. Yolun çok başındalar henüz ama yine de ilk sinyaller olumlu Kağıtspor adına.

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor: Banu (7), Aslı (22), Meryem (10), Belgin (6), Tuğçe (2), Ceyda (8), Meriç (2), Seda (10), Tuba (2), Şeyma (4), Burcu

Fenerbahçe: Birsel (14), Melike (18), Devran (8), Esmeral (8), Nevin (4), Begüm (3), Ayşegül, Duygu (5), İpek (8), Tuğçe (1)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

pota altında nerdeyse as oyuncusuz oynamışız devran var bir tek orjin uzun melike de sanırım 4 oynadı ipek ve devranın bu sene bol bol süre alacağını göreceğiz zaten onlar için iyi olmuş bu maç.
Sezon hazırlıklarına başladıklarından beri yanlızca halter çalışan (çok ilginç daha doğru düzgün topla antreman yapmadık hep halter çalışıyoruz)takım için iyi geçen bir maç olmuş

yabancılarımız da bu sene çok formda ikisi play off yaptı biri dışarda kaldı bir tane de yeni oyuncu gelecek büyük ihtimal büyük bir isim olacak bence bu sene de şampiyonluk rahat gelicek

avrupa için ise fiba ne zaman amerikalı kuralını değiştirecek ya da bizim federasyon yabancılara avrupada oynaması için pasaport verip türkiyede ise yabancı sayacak anca o zaman başarı gelir yoksa kadrosunda 5er tane wnba yıldızı bulunan takımlarla 2 amerikalı +2 ortalama avrupalı oyuncu ile başa çıkmak mümkün değil rusyada şeker gibi pasaport dağıtılıyor

birsel esmeral-begüm
ajavon-2,3 oynayan yabancı
powell-ipek-melike
nevriye- tammy
nevin-devran
kadromuz da bu şekilde olacak

Serdar dedi ki...

Adsız

Bence Begüm 1-2 değil 2-3 numara oyuncusu. Normal bir guard özellikleri yok Begüm'de ki zaten o mevki çin düşünülmedi hiçbir zaman. 2-3 için düşünülen yabancının Taurasi olduğu konuşuluyor ama ben pek ihtimal vermiyorum. Bir de 3 numara için Duygu da iyi bir alternatif olabilir. A takıma alışma sezonu olacak bu yıl. Devran'la birlikte nihayet Nevriye'yi dinlendirebileceğimiz ikinci bir opsiyon bulabildik oraya.

Bu arada GSli dostlarımız umarım Galatasaray bloğunda Fenerbahçe tartışmamıza kızmıyorlardır ama postu görünce yorum yapayım dedim.

dejavu dedi ki...

Estağfurullah Serdar, rahatsız olacak olsak post girmem zaten konu ile alakalı. Takip edebildiğim kadarıyla diğer takımlar hakkında da yazmaya çalışıyorum her ne kadar Galatasaray özelinde daha çok yoğunlaşsak da.

Bu geri dönüşler işin en zevkli kısmı..