BIY AD

24 Ekim 2010 Pazar

Aman Yanlış Olmasın



TKBL'den sonra Euroleague de 27 Ekim tarihiyle birlikte hayatımıza giriyor. FIBA'nın internet sitesi üzerinde de kadrolar güncellenmiş durumda. Sitedeki Galatasaray kadrosunda uzunca bir süredir sadece yerli oyuncular vardı, dün baktığımda ise yabancıların da eklendiğini ve kadronun şu şekilde oluştuğunu gördüm;


Işıl Alben, Nihah Anaz, Seimone Augustus, Melek Bilge, Bahar Çağlar, Sylvia Fowles, Gülşah Gümüşay, Doneeka Hodges, Melis Kaya, Ceyda Kozluca, Tuğba Palazoğlu, Gintare Petronyte, Yasemen Saylar ve İlayda Tokmak.


Verilen 14 kişilik listede Michelle Campbell (Melisa Can) ismini göremiyoruz. Ceyhun Yıldızoğlu röportajında; Michelle'nin Türk Milli Takımı'nda oynamamasının, yeni kıta dışı oyuncu kuralına göre bir sorun olmayacağını  açıklamıştı bize. Kadroyu görünce, bir 'acaba' diyoruz. Umarım bu sadece FIBA'nın internet sitesinden kaynaklanan bir hatadır. Yalnız söyle bir nokta var, Michelle Campbell ile aynı durumda olan Katie Douglas (Ros Casares), Epiphanny Prince'in (Spartak) takımlarının kadrolarında, bu oyuncularla birlikte 2 kıta dışı oyuncu görünüyor. Sue Bird ve Taj McWilliams FIBA sitesindeki kadrolarda yok yani şimdilik. İnşallah bunların hepsi birer tesadüftür ve hata yapmamışızdır bu konuda. Sahadaki her türlü hata kabülümüzdür ama Preston Shumpert'ta olduğu gibi, Campbell'da da bu işi başaramazsak, büyük bir eksi yazılır sorumlularına.


Çarşamba günü Tarbes GB maçında, durumu göreceğiz. bir kez daha tekrarlıyorum ama; bunun FIBA'dan kaynaklanan ufak bir sorun olmasını umuyorum.

Hiç yorum yok: