BIY AD

4 Ekim 2010 Pazartesi

Genel Sıralama ve Ödüller


Turnuvanın İlk Beşi: Hana Horakova (Çek Cumhuriyeti), Diana Taurasi (Amerika), Eva Viteckova (Çek Cumhuriyeti), Sancho Lyttle (İspanya) ve Yelena Leuchanka (Belarus)
İlk göze çarpan şey Fenerbahçe'nin iki transferinin bu beşe seçilmesi oluyor. Hem ev sahibi hem de finalist olmanın avantajıyla en iyi beşe iki oyuncu veren Çek Cumhuriyeti'nde, Hana Horakova saha içi lideri, Viteckova da takımın en skoreri olarak ön plana çıkmıştı. Amerika'nın takım oyunu, sadece bir oyuncusunun bu beşe girmesine sebep oldu, o oyuncu da hep olduğu gibi Diana Taurasi oldu. 3.'lük maçında karşı karşıya gelen iki ülkenin uzunları Lyttle ve Leuchanka da bu beşe seçildiler. Takımlarının yarı finale kadar gelmelerinde büyük pay sahibi olan bu ikilinin yaptıkları genç uzunlara ders niteliğinde izlettirilebilir.

Turnuvanın MVP'si: Hana Horakova

Horakova hakkında daha önce dediklerim hem de blogdaki şu ana kadar gösterdiğimiz tarz ile Horakova bu ödülü ev sahibi olmanın avantajıyla aldı desem, kimse tarafından yanlış anlaşılmayacağımı umuyorum. Hak eden oyuncunun da Diana Taurasi olduğunu düşünüyorum zaten. Bu şartlar altında Türkiye'de de Hidayet'in MVP olması gerekirdi ama her neyse Amerika'nın paylaşımcı oyununun, erkek takımındaki Durant ağırlıklı oyununun tam tersine olmasıyla ödülün Amerika'yı pas geçip, turnuva 2.'sinden bir oyuncusuna gitmesini normal karşılayabiliriz. Hana Horakova turnuvayı 12.1 sayı-4.9 ribaund-3.9 asist ortalamalarıyla bitirdi.


Turnuva Sonrası Genel Sıralama:
1- Amerika
2- Çek Cumhuriyeti
3- İspanya
4- Belarus
5- Avustralya
6- Fransa
7- Rusya
8- Kore
9- Brezilya
10- Japonya
11- Yunanistan
12- Kanada
13- Çin
14- Arjantin
15- Mali
16- Senegal

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir Fenerbahceli olarak cok memnun oldum.Sayı ve asist ortalamaları oldukca iyi umarım Birsel'e hem ders hem de oyun icinde son derece yardımcı olacaktır.Taurasi icin birsey soylemeye gerek yok gecen sene yıldızlar karması olmasına ragmen sadece Taurasi sayesinde bizi yenebilmislerdi.Bize her mac acımadan 38-40 sayı atıyordu bu macadeleci yapısı,egosu,takım oyununa fazla uymaması gibi ozelliklerini kapatıyor yenilmekten nefret eden yapısını cok seviyorum.İnsallah bizim takımlarımız bu sene S Moskova ve Ekatarinburg'u gecerler ve baskanınız Adnan Polat'ın dedigi gibi insallah finalde karsılasırız.