BIY AD

31 Ekim 2010 Pazar

Maç Günü: Mersin BŞB - Galatasaray

Galatasaray yeni sezonda ilk kez Abdi İpekçi'nin dışına çıkıyor. Şu ana kadar çıktığı, 3 farklı organizasyona ait, 3 maç da Abdi İpekçi'de oynanmıştı. İlk deplasmanın Edip Buran olması biraz ürkütücü, çünkü Mersin BŞB. evinde oynadığı son iki normal sezon maçında Galatasaray'ı mağlup etmeyi başarmıştı. Fakat, sene başında Koç Ceyhun Yıldızoğlu, Sariye, Aynur, Şaziye ve yabancı rotasyonundaki oyuncuların çoğuyla yolları ayıran Mersin BŞB'nin eski gücünden uzakta olduğunu düşünüyorum. 


Önceki sene Mersin BŞB normal sezonu 2. olarak tamamlarken, özellikle ligin ikinci yarısında kısa bir süreçte 4 kez (1'i kupa, 1'i normal sezon, 2'si playoff) mağlup olmuştu Galatasaray'a. Bu 4 resmi maça, bu yaz Magic Cup ve Botaş Cup çerçevesinde oynanan 3 hazırlık maçını da eklersek, Galatasaray'ın üst üste 7 galibiyeti olduğunu görüyoruz Mersin karşısında. Ligin ilk maçında Ceyhan deplasmanından 68-62 mağlup ayrılırken Mersin, yeni transferleri Chanel Mokango, Lacey Simpson, Jinks Constance, Deniz Çolakoğlu, Tuğçe İnöntepe ve Gülnur Sandallıoğlu ve Koç Zafer Kalaycıoğlu ile birlikte Galatasaray karşısında sürpriz yapmak isteyecektir.


Galatasaray maçın mutlak favorisi ama sahada oynamadan maç kazanılmıyor. Alanya ve Tarbes maçlarının ardından zorluk kademesinin bir diş artacağı bu deplasmandan da galibiyet ile dönmesi gerekiyor Galatasaray'ın. Maçın canlı yayını gözükmüyor, izleyemeyeceğimiz bu maçtan güzel haberlerini bekliyoruz Sultanlar'ın.


Mersin BŞB - Galatasaray
31 Ekim, Pazar
Edip Buran 16:00
Yayın: Yok

Hiç yorum yok: