BIY AD

27 Ekim 2010 Çarşamba

Euroleague B Grubu (Fenerbahçe'nin Rakipleri)

Dün Galatasaray'ın rakiplerini hatırlamıştık kısaca, bugün de Fenerbahçe'nin grubuna göz gezdireceğiz. Diğer gruplara da kısa kısa göz gezdirmek istiyorduk ama ne yazık ki yetiştiremedik. İlk maçlardan sonra A ve D gruplarına da değineceğiz.

UMMC Ekaterinburg: Euroleague'nin en güçlü kadrolarından biri, kuşkusuz UMMC'de. Yeni kıta dışı oyuncu kuralından çok etkilenmeyen Rusya Şampiyonu, geçtiğimiz seneki kadrosunu korumayı bildi. Candace Parker'ın yaşadığı sakatlık dolayısıyla oyundan uzak kaldığı için, Washington Mystics ile başarılı bir sezon geçiren Cyrstal Langhorne ile anlaştılar. Cappie Pondexter ve Deanna Nolan'ın bulunduğu kadroda, Rus oyuncular ağırlıklı bir adeta bir Avrupa karması var. Grubun liderliği için oturmuş kardolarıyla favori Ruslar.

Rivas Ecopolis:
İspanyollar gruba 3. torbadan girdiler. Euroleague'de fazla tecrübeleri yok ama bu sezon başında İspanya'da oluşan sirkülasyonundan faydalanıp iyi bir kadro kurdular. Kıta dışı oyuncu haklarını Dewanna Bonner ve Botaş'tan hatırlayacağımız Courtney Paris ile kullanan Rivas, İspanya Milli Takımı'nın değerli oyuncularından Amaya Valdemoro'dan da büyük katkı alacaktır. Fenerbahçe'nin TKBL'ye Kayseri'de başlaması gibi Avrupa macerasına da Madrid'de, zorlu Rivas maçıyla başlaması sarı-lacivertlilerin şanssızlığı.


Lotos Gdynia:
Polonya ekibi çok genç bir kadroyla katılıyor bu turnuvaya, diğer takımları tek tek hesaplamadım ama 22.1 yaş ortalamalı kadroları Euroleague için çok genç. Amerikalı tercihlerinde de yaş ortalamasını yükseltmeyen Lotos, Lynx'in çaylağı Monica Wright ile anlaştı. Genç Amerikalı sezonun sonlarına doğru, kendine güvenini yükseltip başarılı işler yapmaya başlamıştı WNBA normal sezonunun son anlarında. Letonyalı Elina Babkina da Avrupa basketbolunun en büyük yıldız adaylarından biri. Genç oyuncularının potansiyellerini yansıtmaları takımın kaderini doğrudan etkileyecek.


MKB Euroleasing Sopron: Takımın bütün oyuncuları bir yana Angel McCoughtry diğer yana. Kadın basketbolunun yükselen yıldızının Euroleasing kadrosunda olması, fark yaratacaktır. Takımın Fenerbahçe ile karşılaşmalarında Angel-Diana düellosunu izlemek çok keyifli olacak. Caferağa'da oynanacak maçta özellikle Angel'ı izlemek için yerimi alacağım ben de. Sopron kadrosunda bulunan Macar oyuncuların çoğu bu yaz Türkiye-Macaristan maçlarında forma giydiler. Bu dönemden Birsel-Esmeral-Nevriye üçlüsünü kötü hatıralarla hatırlayacaklardır.

Gospic Croatia:
Kadrosunda sadece 3 yabancı oyuncu bulunan Hırvat ekibinin, NCAA patentli iki oyuncusu Maurita Reid ve Michelle Maslowski. Beşiktaş'ın eski oyuncusu Sandra Mandir da Gospic formasıyla rakip olacak tekrar Fenerbahçe'ye. Her iki maçta da Fenerbahçe için bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum bu ekibin.


Fenerbahçe'nin maç takvimi:
28 Ekim.. @Rivas Ecopolis
3 Kasım.. Gospic Croatia
10 Kasım.. MKB Euroleasing
17 Kasım.. Lotos Gdynia
24 Kasım.. @UMMC Ekaterinburg
1 Aralık.. Rivas Ecopolis
8 Aralık.. @Gospic Croatia
15 Aralık.. @MKB Euroleasing
13 Ocak.. @Lotos Gdynia
19 Ocak.. UMMC Ekaterinburg

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kral eline sağlık sar: