BIY AD

21 Ekim 2010 Perşembe

Kupa Günü | Fenerbahçe-Galatasaray


Aylardır özlediğimiz kadın basketbolu, tekrar yurda dönüyor. Sezon bir derbiyle ve maçın sonunda sahibini bulacak Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlıyor. Aslında bir önceki seneden kalan bir randevu olduğu için, bu Süper Kupa konsepti ölüm kalım değeri taşımaz hiçbir zaman. Takımlar bu maçlara, yeni sezon öncesi çıkılan en gerçekçi ve son test gözüyle bakarlar.

Ama Galatasaray için durum böyle mi?

Yüreklerimizi daraltan bir süreçten geçiyor Galatasaray SK. Saray'ın öz evladı futbolu, büyük bir gaflet içinde olunca gözler ve kalpler Sultanlar'a çevrildi yine. Rakipsiz olan Engelsiz Aslanlar ve su topu takımı haricinde son yıllarda müzeye bir şeyler getiren tek takım da Sarayın Sultanları zaten. Son 3 yılda, biri Avrupa'dan 3 kupa alan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, bir yenisi için sahaya çıkacak bugün. Normal şartlar altında kısa süreli bir etki yaratacak bu maç, eğer kazanılması halinde Galatasaray için çok şey ifade edebilir. Sezona iyi başlamanın yanında, taraftarının gönlünü bir kez daha fethedip, desteğini sezon sonuna kadar alacaktır Galatasaray. Çünkü şu sıralar herkes; 'Ne varsa basketbolda var' modunda. İyi bir sonuç ile gönüllerdeki yerleri sağlamlaştırabilir Sarayın Sultanları.

Sylvia Fowles ve Diana Taurasi yeni takımları için ilk kez bir maça çıkacaklar. Bunun bir derbiye rastlaması da hoş bir detay olacak. Seimone ile aşkımız da bir Cumhurbaşkanlığı maçında, Fenerbahçe karşısında başlamıştı. Harika iki kadronun, bu ilk karşılaşması sezon için bizlere önemli mesajlar verecek. Takımlar için de iyi bir güç denemesi olacak.

Biraz da istatistiksel olarak bakalım, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin son 5 karşılaşmasının 4'ünde sarı-lacivertliler gülen taraf oldu. Yarı yarıya taraftar önünde oynanan, tek maçlık final karşılaşmalarının son 3'ünde ise Galatasaray 2 kere kazanıp, kupa aldı Fenerbahçe maçlarında. İki takımın Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndaki son karşılaşması 11 Ekim 2008'de Ankara'da olmuş ve Galatasaray 71-55 galip ayrılmıştı. Geçtiğimiz sene bu kupayı Ceyhun Yıldızoğlu önderliğindeki Mersin BŞB., Fenerbahçe'yi 86-74 yenerek almıştı. Galatasaray'ın 7, Fenerbahçe'nin ise 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası var.

Söz uzar da bu saatten sonra ne desek boş, konuşma sırası kızlarda. Umarım, keyifli geçeceği kesin olan bu maç sonunda saha dışı şeyleri konuşmak zorunda kalmayız. Herkese iyi seyirler ve başarılar. Maçın sonunda Sarayın Sultanları'nı tebrik etmek istiyoruz. Haydi!

Fenerbahçe - Galatasaray
21 Ekim, Perşembe
Abdi İpekçi 20:00
Yayın: Sports Tv (D-Smart)

1 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

ben fenerbahçeliyim. maçı sizin gibi heyecanla bekliyorum. kadın basketbolunu oldukça iyi tanıyorsunuz. umarım yazdığım ölçüsüz olmaz. ama sanırım bu sezon kadın basketbolundaki fenerbahçe galatasaray rekabeti, kadın basketbolunda avrupadaki en üst rekabet seviyesi olucak. bu iki kıymetli takımıda maç başlamadan saygılar sunuyorum. umarım bu akşam bu değerli sporcuları yakışan bir seviyede taraftarlar olur sahada. takımını seven ve destekleyen, ama rakibine saygı duyan