BIY AD

4 Ekim 2010 Pazartesi

Şampiyon Amerika

16. Kadınlar Dünya Şampiyonası Amerika ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan maçla sonuçlandı. Amerika 89-69'luk galibiyet ile 8. kez altına ulaştı.

Amerika'nın -Avustralya karşılaşması bir nebze- tüm maçları çok rahat geçmiş ve farklı bir galibiyetler almışlardı. Kadro kalitesi olarak Amerika ve Amerika'nın mağlup ettiği İspanya, Avustralya gibi takımların gerisinde kalan Çek Cumhuriyeti'ni de rahat geçmeleri bekleniyordu. İlk yarı boyunca Çek Cumhuriyeti iyi dirense de, 3. çeyrekte yapılan tempo Amerika'yı çok rahatlattı. Sabah bahsetmiştik Amerika'nın harika karışımından, Angel McCoughtry, Diana Taurasi ve uzunları ile müthiş bir üretim gücüne sahip olan takımın bir de ilk amaçları sayı üretmek olmayan takımdaşlığı iyi bilen Sue Bird ve Tamika Catchings gibi isimlerle bir arada olması onları farklı yapan bir numaralı sebep. Bugün Çek Cumhuriyeti tarafından uzunları iyi savunulsa da kısalarıyla içeriyi zorlayıp o bölgeden sayı bulmasını bildiler, gereksiz dış atışları turnuva boyunca olduğu gibi bugün de görmedik Amerika adına.


Dünden beri Türkiye 2010 ile Çek Cumhuriyeti 2010'u kıyaslıyoruz. Türkiye-Amerika (Erkekler) finalinde Hidayet sakatlandıktan sonra, o daha uzun süreler oynasa bu kadar kolay teslim olmazdık demiştik, herhalde Çekler de Vesela'nın sakatlığı dolayısıyla aynı sözleri söylemişlerdir bugün. Biz Amerika'nın 2. çeyreğin ortalarındaki ataklarına cevap verememiştik, Çekler ise aynı dönemde Amerika'ya yetişse de 3. çeyrekte teslim oldu güçlü rakibine. Ve bir benzer nokta daha; turnuvanın gümüş madalya alan ekibi olarak, belki de altın alandan daha çok sevindik her ikimiz de. Hem bizi hem de Çekler'i mutlu yapan sebeplerden kuşkusuz birincisi Amerika karşısında kaybetmekti. Daha fazlasını denemeye bile gerek yoktu Amerika ile final oynarken, gümüş de güzel bir renk sonuçta :).

Turnuva boyunca maç başına ortalama 5 kere top kullanan ve bunlarda %50'nin altında üretim sağlayan Kulichova 14 sayıyla takımının en skoreri olunca, şaşırttı biraz. Kulichova'dan az sayı üretse de Hana Horakova 12 sayı-5 asist ile takımının en verimli ismi oldu. Amerika adına 18 sayı atan Angel da maçın en skorer ismi oldu. Diğer istatistikler şöyle:

Diana Taurasi: 16 sayı-1 ribaund-2 asist
Tina Charles: 13 sayı-10 ribaund
Sue Bird: 11 sayı-2 ribaund-3 asist
Sylvia Fowles: 5 sayı-7 ribaund-2 asist
Janel Appel: 2 dakika sahada kalıp herhangi bir istatiğe imza atamadı
Tereza Peckova: 11 sayı-3 ribaund

Oynadığı 9 maçın hepsini kazanarak şampiyon olan Amerika her övgüyü hak ediyor kuşkusuz. Biz de tebrik edelim şampiyonu.

Hiç yorum yok: