BIY AD

28 Ekim 2010 Perşembe

Euroleague: C Grubu (İlk Hafta Görünümü)

Galatasaray'ın da içinde bulunduğu C Grubu'nda ilk hafta, dün oynanan maçlarla tamamlandı. Spartak'ın sürpriz mağlubiyeti, Euroleague'de haftanın maçı sayılan USK Prag-Halcon Avenida maçının beklendiği gibi çekişmeli geçmesi Galatasaray'ı ilk maçlar sonunda grup lideri yaptı.

(1.)Galatasaray: 84- (6.)Tarbes GB: 68

Tarbes GB Maçından Notlar

-Fiba'ya göre- En İyi Performanslar:
Sylvia Fowles: 16 sayı-11 ribaund-1 asist-3 blok
Ana Cata-Chitiga: 12 sayı-2 ribaund-1 blok

(2.)VICI Aistes: 81 - (5.)Spartak Moskova: 79

Sezonun ilk büyük sürprizi Litvanya'da oldu. B Grubu'nu incelerken Spartak'ın bu grubu namağlup bitirmesinin zor olduğunu, LJ ve Sue Bird'süz kadronun sıradanlaşacağını, VICI'nin de zayıf bir ekip olduğunu ama böyle sürprizleri daha önceki senelerde de yaşattığını söylemiştik. Ama bunların ilk maçta birleşip, bir VICI galibiyeti çıkmasını beklemiyorduk tabii ki. Ev sahibi ekip maç boyunca çift hanelerde tuttuğu farkı, son çeyreğe girerken de koruyup 12 sayı önde girdi son 10 dakikaya. Son çeyreğin skoru 13-23 Spartak lehine, geç uyanan Rus ekibinin son bir dakika içinde Osipova'nın basket faulüyle 76-79 öne geçtiğini görüyoruz ama VICI Aistes bu kadar yaklaştığı zaferden vazgeçmedi. Son çeyrekte VICI adına atılan 13 sayının, 11'inin maçın yıldızı Ausra Bimbaite'den geldi. Bimbaite 76-79 geriye düştükten sonra üç sayılık basket ile skoru eşitleyip, maçın son saniyesinde bıraktığı turnike ile de maçı getiren isim oldu.

Lauren Jackson ve Sue Bird sahadayken veya onlar olmadan Spartak'ın bu maçtan mağlup ayrılması büyük bir sürpriz. Ama planların üstüne kurulduğu takımın ve pozisyonlarında dünyanın en iyi iki oyuncusunun olmadığı Spartak Moskova'nın bu tarz sürprizlere açık bir takım haline gelmesi, sonucu anlaşılabilir kılıyor.

En İyi Performanslar:
Ausra Bimbaite: 26 sayı-7 ribaund-3 asist-4 top çalma (VICI)
Irina Osipova: 15 sayı-7 ribaund-1 asist-2 top çalma-1 blok (Spartak)

(4.)USK Prag: 65 - (3.) Halcon Avenida: 66

Takımların kadrolarına bakmak, maçın bu derece çekişmeli ve keyifli olacağına anlamak için yeterli. Halcon'un bu deplasmandan galibiyet ile çıkması büyük bir avantaj kendileri için. İspanyolların teknik ekibi kendilerine sıralamada kaçıncı basamağı hedef koyduysa, onun gerçekleşmesi için ellerinde ekstra bir puan var artık. İlk maç sonunda, Halcon'da koyu çizgilerle birbirinden ayrılan ilk beş-bench katkısı gözüküyor. Toplamda atılan 66 sayının; 62'sinin ilk beş oyuncuları; Dominguez (9 sayı), Snell (11 sayı), Torrens (20 sayı), Lyttle (10 sayı) ve de Souza (12 sayı) marifetiyle geldi. Ev sahibi ekip adına çift hanelere ulaşan iki oyuncu Milton-Jones (11 sayı) ve Maltsi (17 sayı) oldular.

En İyi Performanslar:
Delisha Milton-Jones: 11 sayı-14 ribaund-3 asist-2 top çalma (USK Prag)
Sancho Lyttle: 10 sayı-7 ribaund-2 asist-3 top çalma-1 blok (Halcon)

Hiç yorum yok: