BIY AD

31 Ekim 2010 Pazar

TKB2L TED Fırtınasıyla Başladı

TKB2L, cumartesi günü oynanan maçlarla start aldı. Uzunca bir süre, ekstra şeyler olmadığı sürece, dönemeyeceğimiz TKB2L'nin takımlarına ve yeni sistemine bir bakalım isterseniz:

A Grubu: İzmir BŞB, Dörtyol Belediyesi, Optimum TED Ankara Kolejliler, Niğde Türk Telekom, Çankaya Üniversitesi, Güre Belediyesi, Kocaeli BŞB Kağıtspor, Bağlar Belediyesi, Bursa BŞB, Konak Güreş.
B Grubu:
AGİAD, Bandırma Basketbol, Nallıhan Spor, Kuzova Halköyü, Nesibe Aydın, Basketbol Koleji, Antakya Belediyesi, Antalya Koleji, Edremit Belediyesi, İzmir Basketbol, Canik Belediye.

Her iki grupta ilk 8'e giren ekipler playoff'a yükselecekler. Eşleşmeler 'A1-B8' şeklinde olacak ve 4 takım kalana kadar sürecek. Son 4 takım ise iki ayrı şehirde, iki devreli lig usulü ile karşılaşıp, TKBL'ye yükselecek 2 takımı belirleyecekler. İzmir, Diyarbakır, Gaziantep, Niğde, Hatay, Elazığ, Malatya ve belki de en üzücüsü Ankara gibi TKBL'de temsilcisi olmayan birçok şehrin ekipleri bu uzun ve çekişmeli sezonda birbirleriyle yarışacaklar.

Bu takımların hepsine başarılar diliyoruz ama içlerinden Optimum TED Ankara Kolejlileri ayrı bir gözle takip edeceğiz. Koçluğunu Galatasaray ve Türk kadın basketbolunun efsane ismi Derya Özyer'in yaptığı Kolejliler çok iddialı bir kadroyla sezona başladılar. Ankara temsilcisi, geçtiğimiz sene Alanya Belediye'yi birinci lige taşıyan Whitney Jones ve birçoğunu TKBL'nin en iddialı takımlarından hatırlayacağımız 6 yerli; Sariye Gökçe (evlilik sonrası Sariye Kumral), Saynur Tozlu, Didem Suer, Pınar Turan, Harika Özden ve Gamze Türkoğlu ile 7 iddialı transfer yaptı. Yeni kadrosuyla, sezonun ilk maçında Niğde Türk Telekom ile karşılaştı TED Ankara:

Optimum TED Ankara Kolejliler:121 - Niğde Türk Telekom:29
Bu inanılmaz farka karşın, 37-3 biten ilk çeyrekten sonra insaflı davrandıklarını da düşünebiliriz. Yalnız Niğde'nin çok genç bir kadroyla mücadele ettiğini ve Kolejliler'in koyduğu hedefteki asıl rakiplerinden biri olmadığını belirtmek lazım. Tabii yine de 92 sayı farklı galibiyet ve atılan 121 sayının, 80 civarının 20 yaş ve altındaki genç oyuncularından gelmesi çok iyi bir başlangıç olmuş. Tebriklerimizi yollayıp, Kaptan-ı Derya'nın Abdi İpekçi'ye çıkacağı günü iple çektiğimizi söyleyelim.

Hiç yorum yok: