BIY AD

15 Ekim 2010 Cuma

TBBL'den TKBL'ye Geçerken

TBBL adıyla son kez oynanan ve 11 Mayıs'ta Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile neticelenen sezonun ardından, 5 aydır lig heyecanına uzaktık. TKBL'nin başlamasına sadece bir hafta kala, 5 aylık dönemi nasıl geçirdik hatırlayalım isterseniz. Ayrıca, sezon boyunca el altında durmasının faydası var bu bilgilerin.

WNBA: Seattle'ın şampiyonluğu ile biten sezonu, elimizden geldiğince aktarmaya çalıştık. TKBL'ye gelecek oyuncuların son istatistiklerini bu linkten görebilirsiniz. WNBA etiketli yazılardan da hafta hafta -bazen daha sık- tuttuğumuz WNBA Raporlarına ve diğer detaylara ulaşabilirsiniz.

Avrupa'da İlk Heyecan: Euroleague ve Eurocup'ta mücadele edecek ekiplerimizin grupları Temmuz ayı içerisinde belirlendi. Buraya tıklayarak gruplara ulaşabilirsiniz.

U20 Avrupa Şampiyonası: Rusya'nın şampiyon, Türkiye'nin de 7.'likle tamamladığı turnuva yazın ilgi çeken organizasyonlarından biriydi. Turnuva sonrası; genel sıralama ve Türkiye ile ilgili yazılarımızı hatırlamak isteyenler, birer tık uzaktalar.

Avrupa Şampiyonası Eleme Grupları: Eurobasket 2011'e katılabilmek için mücadele eden ülkelerden biri de Türkiye'ydi. Grubumuzu lider tamamlayıp, eksiklere rağmen başarılı bir çizgi çizmiştik hatırlayacağınız üzere. Türk Milli Takımı'ndakilerin yanı sıra Doneeka Hodges ve Gintare Petronyte de kendi milli takımlarında görev aldılar. Detaylar ve istatistikler için; Türkiye Notları ve Milli Takımlarındaki Galatasaraylılar.

Kadınlar Dünya Şampiyonası (Çek Cumhuriyeti 2010): Şampiyon Amerika, Horakova MVP, Türk takımlarının 8 yabancısı... Turnuva ile ilgili her şeye bu linkten ulaşabilirsiniz. TKBL'ye gelecek oyuncuların istatistikleri de burada.

Transfer Gündemi: WNBA ve milli takımlar seviyesinde oyun devam ederken, Avrupa takımları için bir büyük heyecan da masa başında transfer görüşmelerindeydi. Çok sık tutamasak da ana hatlarıyla blogda biriktirmeye çalıştık transferleri. Transfer Gündemi: #1, #2, #3, #4, #5.

Üçte Üç: Yaz boyunca, blog üzerindeki benim için en keyifli projelerden biriydi. Farklı isimlerden görüş almak güzel, bir de işin ustaları olunca tadından yenmiyor. İsmail Şenol; WNBA Yıldızlarını (Fowles-Taurasi-Castro Marques), Cem Akdağ; Avrupalıları (Salkauske-Petronyte-Vajda) , Oğuz Yenihayat da; Gençleri (Olcay-Ayşe-Balım) yorumladı bizler için. Üç isime de yardımlarından ötürü tekrar teşekkürlerimizi yolluyoruz bir kez daha.

Hazırlık Maçları: Turnuvalar ve özel maçlar ile TKBL ekiplerini yeni yüzleri ile görme fırsatı yakaladık. Galatasaray Magic Cup ve Botaş Cup'ı şampiyonluk ile tamamlarken, Fenerbahçe de Fenerium Turnuvası'nın şampiyonu oldu. Detaylar için; Magic Cup, Botaş Cup ve Fenerium Turnuvası. Bu arada, turnuva başlarken yazıp, sonrasında bilgi vermediğimizi fark ettiğim Banana Cup'ı, Panküp Kayseri kazandı.

Ceyhun Yıldızoğlu Röportajı: GSbasket ile birlikte yaptığımız röportaj; kafamıza takılanları, merak ettiklerimizi birinci ağızdan öğrenmek ve Ceyhun Hoca'yı tanımak büyük bir keyif oldu benim adıma. Koçun görüşlerine buradan ulaşabilirsiniz. Hazır söz açılmışken belirteyim; Çağlar'ın ve benim bazı yazılarımız GSbasket sitesinde yer alıyor. Tembelliğimizden ötürü genelde blogdan seçmeler olsa da, arada güzel istisnalar da olmuyor değil :).

Sarayın Yeni Sultanları: Ceyda, Nihan, Gülşah, Melek, Fowles, Hodges, Gintare, Michelle, Seimone, Currie derken bir önceki yıla göre 10 yeni isim ve Ceyhun Yıldızoğlu takviyesiyle Galatasaray'ın çehresi değişti. Hatta sponsor desteği ile adı da değişip, -her ne kadar kullanmakta sıkıntı çeksek de- Galatasaray Medical Park halini aldı. Sağ taraftaki oyuncu listesinden ilgilendiğiniz isme tıklayarak, yeni oyunculara yazdığımız 'hoşgeldin' yazılarına ulaşabilirsiniz.

TKBL'nin boş döneminde değindiğimiz ana başlıklar bunlardı. Bu dönemde yazdığımız farklı konular ve bahsettiğimiz konularla ilgili daha detaylı yazılar da vardı tabii ki, onlara Arşiv ve Etiketler kısmından ulaşabilirsiniz. Yazı ve sonbaharı böyle geçirdik, artık önce Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, sonrasında da ligi bekliyoruz...

Hiç yorum yok: