BIY AD

18 Ekim 2010 Pazartesi

Şampiyonlar Karşılaşıyor (Süper Kupa)

2. Kadınlar Avrupa Süper Kupası maçında, Euroleague şampiyonu Spartak Moskova ile Eurocup şampiyonu Sony Athinaikos karşılaşacaklar. Bugün TSİ 19:00'da oynanacak maçı, Eurosport2 ekranlarından izleyebileceğiz.

Yunanistan'da oynanacak maçta Sony ev sahibi konumunda olacak. Geçen sene de kadroda bulunan Amerikalıları Ruth Riley ve Latoya Davis ile yola devam eden Yunan ekibinde, ülkenin milli takımınında da görev alan dört isim bulunuyor. Bunlar; Dimitra Kalentzou, Olga Chatzinikolaou, Lolita Lymoura ve Nikole Soulis. Geçtiğimiz seneki kadrodan Candice Wiggins ve Gintare Petronyte'yi Galatasaray'a kaybeden Sony, eski bir Galatasaraylı ile pota altını güçlendirdi. Belaruslu Marina Kress, Yunan ekibinde forma giyecek artık. Bu arada, karışıklık olmasın hemen belirtelim; Wiggins'in yaşadığı sakatlık problemi yüzünden Galatasaray ile yaptığı sözleşmesi iptal edildi. Şu anda Avrupa'da herhangi bir takımla anlaşması yok.





Avrupa'nın kraliçesi Spartak Moskova, geçen sene de Süper Kupa maçına eksiklerle çıkmıştı ama bu sefer eksikleri çok daha fazla. Transfer döneminde kaybettikleri oyuncuların yanı sıra, Lauren Jackson ve Sue Bird şu anda takım kadrosunda bulunmuyorlar. Marina Karpunina'nın sakatlığı iyice zorluyor Spartak'ı. Ayrıca, Sonja Petrovic'in de maça yetişmesi zor gözüküyormuş. Bir de maçın geçen senenin aksine deplasmanda, hele ki Yunanistan gibi ateşli seyircisi olan bir ülkede oynanması, zorlayacaktır Rusları. 

Geçen sene ilki oynanan kupada Galatasaray ile Spartak Moskova karşılaşmış ve Ruslar büyük üstünlük kurup, 92-59 ile yenmişlerdi ekibimizi. Her ne kadar tek ayak üzerinden yakalansalar da Spartak, Spartak'tır ve kupanın Yunanistan'da kalması sürpriz olacaktır. Saatlerimizi 19:00'a ayarlayalım, kaçırmayalım bu güzel maçı.

Hiç yorum yok: