BIY AD

7 Mart 2011 Pazartesi

21. Hafta Tamamlandı


Alanya Belediye:53 - İstanbul Üniversitesi:74
İstanbul Üniversitesi, dün Balıkesir'den bekledikleri haberin gelmesiyle bu maça rahat çıktılar ama farklı bir galibiyetle o maçın sonucuna bağlı olmadıklarını da gösterdiler. Yalnız federasyona sormak lazım; Burhaniye-Tarsus ve Alanya - İstanbul Üniversitesi maçlarının aynı gün ve saatte oynanması gerekmez miydi? Maç, ikinci çeyrekte bir dönem kafa kafaya gelse de İstanbul Üniversitesi kalan dakikalarda Ashley Paris'in etkili oyunuyla farkı açtı ve rahatça galibiyete uzandı. 3 ve 4. haftalarda iki galibiyet aldıktan sonra üst üste 17. mağlubiyetini alan Alanya Belediye, zaten uzunca bir süredir durumu kabullenmiş ve yerli ağırlıklı kadrolarıyla önümüzdeki senenin planlarını yapıyordu. 

ALANYA BELEDİYESİ (53): Tuğba Türkmen (1 ribaund), İrem Tulgar (3 ribaund, 4 asist), Duygu Sarı (1 ribaund), Rabia Gülşah Çelebi 8 (4 ribaund, 6 asist), Yasemin Kimyacıoğlu 9 (10 ribaund, 1 asist), Ebru Torun 10 (6 ribaund, 2 asist), Selin Öztekin 8 (4 ribaund), Miranda Joy Ayim 18 (9 ribaund), Ashley Michelle Battle (3 ribaund), Çağla Yıldız (1 ribaund)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (74): 
Aylin Korkmaz (2 ribaund), Bahar Yapar 6 (5 ribaund, 2 asist), Okeisha Mikita Howard 9 (4 ribaund, 7 asist), Melis Talay (1 ribaund, 1 asist), İlknur Dumlu 3 (2 ribaund), Kübra Dicle (1 ribaund), Serenay Özlem Çakmakçı (2 ribaund), Mehtap Gezer 10 (9 ribaund, 1 asist), Matee Ajavon 9 (1 ribaund, 5 asist), Yelda Kavazoğlu 2 (1 ribaund), Ashley Star Paris 26 (16 ribaund, 1 asist), Danielle Nicole Gant 9 (5 ribaund, 1 asits)

Mersin BŞB:74 - Samsun Basket:92
Bir farklı deplasman galibiyeti de Samsun'dan geldi 21. haftada. Bu farklı skorla, 7.'lik yarışı da bitmiş oldu ligde. Evinde oynanan ilk maçı da kazanan Samsun, Mersin deplasmanında rövanşı vermedi ve ligi 7. sırada bitirmeyi garantiledi. Başlarda karşılıklı basketlerle dengeli giden maç, 0-15'lik Samsun serisiyle koptu. Bu seriyle yakaladığı avantajı 16-31 ile çeyrek sonuna da yansıtan Samsun, maçın ilerleyen kısımlarında Mersin'e şans tanımadı. Mersin Jinks ve Tuğba'nın  dış atışlarıyla oyuna tutunmak isteyen Mersin, takım halinde fazlaca top kaybı yapmalarının ve pota altlarında Samsun'u durduramamanın faturasını ağır ödedi. Tatum Brown ve Kristi Toliver'ın skorer oyunlarının yanı sıra Deniz Boz da 10 sayı-11 asistlik bir performans koydu ortaya. Laf arasında da olsa Samsun'un direksiyonunda Deniz Boz'un iyi bir sezon geçirdiğini söyleyelim. En azından beklentilerin daha ötesinde bir sezon oynadı Deniz, Gülşah Akkaya ile beraber, Koç Caner Yıllar'ın rahatlıkla sahaya sürebileceği 2 tecrübeli yerlisi olması ilk yabancı tercihlerinde sorunlar yaşayan Samsun'un, ligi 7.'likle bitirmesinde önemli bir noktaydı. Mersin, dün Ceyhan'ın mağlup olmasıyla playoff'a kalmayı garantilerken, normal sezon birincisine karşı 1-0 geride başlayacaklar bu maceraya. Samsun için de durum çok farklı değil ama en azından Mersin'e diş geçirdik diyebilecekleri bir sezon oldu. 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (74): Tuğçe İnöntepe 8 (2 ribaund- 2 asist), Merve Aydın (1 ribaund), Chanel Mokango 6 (6 ribaund- 1 asist), Korel Engin, Deniz Çolakoğlu (1 ribaund- 2 asist), Constance Jinks 25 (6 ribaund- 1 asist), Erlana Lanay Larkins 19 (12 ribaund- 1 asist), Melike Tuğba Talaslıoğlu 16 (3 ribaund), Tuğçe Murat (1 asist)

SAMSUN BASKETBOL (92): Cansu Aslan (1 ribaund- 1 asist), Deniz Boz 10 (2 ribaund- 11 asist), Ceyda Kozluca 5 (1 ribaund- 2 asist), Gülşah Akkaya 13 (3 ribaund- 1 asist), Doğa Comba 2, Jessica Elizabeth Adair 14 (7 ribaund- 1 asist), Tatum Jaquay Brown 22 (9 ribaund- 4 asist), Kristi Toliver 24 (6 ribaund- 3 asist), Makbule Amachree 2 (3 ribaund)

Hiç yorum yok: