BIY AD

26 Mart 2011 Cumartesi

Sultanlar Seriyi 2-0'a Getirdi

Galatasaray:68 - Mersin BŞB:54
Galatasaray, kupa zaferi sonrası ilk kez İstanbul'daydı. Fena sayılmayacak bir taraftar desteğini arkasında bulan Sarayın Sultanları, bize ciddi bir maç yazısı yazdırmayacak güçle, kolayca geçtiler Mersin BŞB'yi ve seride durumu 2-0'a getirdiler. 

Yaptığı iyi savunmayla Mersin'in etkili silahlarını durduran Galatasaray, özellikle dış atışlarda yakaladığı yüksek isabetle güle oynaya geçti ilk maçı. Mersin'in çalıştırıcısı Zafer Kalaycıoğlu'nun, Sylvia'yı yavaşlatma düşüncesiyle olsa gerek, Korel Engin'i sahada normal düzenin dışında fazlaca sahada tutması da çözüm olmadı Galatasaray'ı durdurmak için. Hafta içinde takım arkadaşının burnunu kıran Larkins'in sahada olması da "zafere giden yolda her şey mubahtır" sözünü benimseyen koçu göz önüne alındığında, şaşırtıcı olmadı bizim için. Galatasaray'a karşı iyi performanslar sergilemesine alışık olduğumuz Tuğba Talaşlıoğlu'nun yanında sadece Jinks ile skor üretebilen konuk ekibe karşı, orta mesafe ve dış atışlarda rakip potaya yağmur yağdıran Işıl, Hodges, Seimone ve Bahar ile fişi çekti Galatasaray. 12 sayı-9 ribaund-1 blok ve bir de çemberin içinden çıkan smaç denemesiyle Sylvia Fowles yine göz kamaştırdı performansıyla. Tamika Catchings de; 11 sayı-6 ribaund-6 asist ile takımının ihtiyacı olan her yerdeydi. Tuğba Palazoğlu'nun süre almamasına rağmen, geniş tutulan rotasyonda Fowles haricinde 30 dakikanın üstünde oynayan oyuncu olmadı. Galatasaray'ın attığı 25 basketin, 18 asist üzerinden gelmesi de bir diğer güzel detaydı bugün için. Tamika ve Seimone'nin 11 asistlik katkısı önemli bu açıdan. Bu ikilinin ribaundlarda da Sylvia, Bahar ve Michelle'ye yardımcı olmaları da maçı kolaylaştıran etkenlerden biriydi.

Takım halinde ortaya koyulan oyun ve istatistiklerin tüm oyuncular tarafından paylaşımı 2-3 oyuncuyu ayırıp, onlar iyiydi dememizi zorlaştırıyor. Artık iyi bir "takım" olduğuna inandığımız Sarayın Sultanları'nda, üst paragrafta adını saydığımız tüm isimler görevini layıkıyla yaptılar. İlla bir maçın yıldızı seçmek zorundaysak da Seimone Augustus, sahanın en iyisiydi diyebiliriz. 


GALATASARAY MEDICAL PARK (68): Doneeka Hodges 9 (1 ribaund - 1 asist), Bahar Çağlar 8 (9 ribaund), Işıl Alben 6 (1 ribaund - 3 asist), Gülşah Gümüşay 2 (3 ribaund), Nihan Anaz 2 (1 ribaund), Tamika Catchings 11 (6 ribaund – 6 asist), Melisa Can 4 (7 ribaund – 2 asist), Seimone Augustus 14 (6 ribaund - 5 asist), Slyvia Fowles 12 (9 ribaund - 1 asist)

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (54): Tuğçe İnöntepe 6 (1 ribaund - 5 asist), Merve Aydın 3 (1 ribaund), Chanel Mokango 4 (7 ribaund), Korel Engin 4 (3 ribaund), Constance Jinks 17 (4 ribaund), Erlana Lanay Larkins 6 (10 ribaund - 2 asist), Tuğba Talaslıoğlu 12 (4 ribaund – 2 asist), Tuğçe Murat 2

Hiç yorum yok: