BIY AD

10 Mart 2011 Perşembe

Kupaya Doğru: Botaş - Galatasaray

Botaş: Adana temsilcisi sezona 5.5 maçlık harika bir başlangıç yaptı. Fakat ilk yarısı onlar adına harika başlayan Galatasaray deplasmanı, ikinci yarısıyla beraber Botaş'a ağır darbe vurdu. Ligin geri kalanında istikrarsız bir görüntü sergiledi Botaş. Son hafta Panküp'e karşı kendi evlerinde alınan 16 farklı mağlubiyet ile birlikte, ligi ilk 4'te tamamlama şansı kalmayan Botaş, 12 galibiyet-9 mağlubiyet ile 5. sırada ligde. Yabancı kadrosu kariyerli isimlerden oluşuyor Botaş'ın. En dikkat çeken isim, ligin de en skorer oyuncusu olan Amerikalı Jolene Anderson. Jolene, son Panküp maçına kadar hep çift haneli skor üretip, kimi zaman 30+ performanslarıyla çok dikkat çekmişti. Son haftalarda istatistik kağıdından fazlaca zorlamalar yaptığını hissettiğimiz Jolene, Panküp maçında da 5 sayıyla oynayıp, kendisi için çok çok düşük bir rakamda kaldı. Botaş'ın bir diğer etkili oyuncusu Megan Frazee, 17.1 sayı-7.7 ribaund ortalamalarıyla öne çıkıyor. Brezilyalı tecrübeli oyuncu Alessandra Santos da takım için değerli bir parça. Onun sahada olmadığı dakikalarda, size olarak standardın altına düşen Botaş, hızla bu handikabı kapamaya çalışıyor. Normal sezonda kaçırdığı tek maç, Adana'daki Galatasaray maçı olan Whitney Boddie, maç başına 3.4 asistle takımın bu istatistikteki lideri. Aynı maçta Burcu Uzun ve Megan Frazee'nin de ufak rahatsızlıkları dolayısıyla kısa süreler alması, Galatasaray'ın çok rahat bir galibiyet almasına yol açmıştı. Alt yapısıyla meşhur Botaş'ın, Burcu Uzun'un yanı sıra, Gamze Takmaz, Seda Tabakçı, Gökçe Doğan ve Burcu Çiğil öne çıkan yerlileri.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın haricinde kupa kazanan tek takım olan Botaş'ın da final için elemesi gereken iki zorlu rakibi olması şansını azaltıyor. Olcay Orak'ın öğrencileri, kupaya renk katacaklardır ama Panküp gibi onların da şansları az gözüküyor.

Galatasaray: Sarayın Sultanları'nın macerasını burada hep beraber yaşıyoruz zaten. Ligin lideri Galatasaray, şu ana kadar Fenerbahçe ve Tarsus deplasmanlarında mağlup oldu. Oynadığı diğer 19 maçı kazanan takımımız, Fenerbahçe karşısında yakaladığı 2'li averaj farkıyla lider olarak geldi kupaya. Takımın en skoreri Sylvia Fowles, ayrıca ribaund ve blok istatistiklerinde de lider. İstatistikleri; 17.1 sayı-9.2 ribaund-1.3 blok şeklinde olan Syl, 8 Mart günü Euroleague All-Star'ında MVP olmanın gururuyla gelecek Gaziantep'e. Bir diğer All-Star Seimone Augustus ve WNBA efsanesi Tamika Catchings öne çıkan yıldızlar. Devşirme Michelle Campbell, Bulgar Milli Takımı'nda oynayan Amerika uyruklu guard Doneeka Hodges ve Litvanyalı genç pivot Gintare Petronyte Galatasaray'ın diğer lejyonerleri. Gintare'nin 5. yabancı olarak tribünde olması muhtemel gözüküyor. Takım kaptanı Işıl Alben, maç başına 3.7 asist ortalamasıyla takımını yönetiyor. Bahar Çağlar, Tuğba Palazoğlu, Gülşah Gümüşay ve Nihan Anaz Galatasaray'ın milli takım seviyesindeki yerlileri. Tamika'lı veya Tamika'sız savunması ile başarılı olmaya çalışan Galatasaray'da, koç Ceyhun Yıldızoğlu bazı kritik maçlarda can yakan kısa savunması ve dış atıcıların savunulması konusundaki sorunları çözmesiyle, takımı, kupanın en büyük favorisi haline gelecektir.

Daha önce verdiğimiz bir istatistikti, Galatasaray ve Fenerbahçe finalde birbirlerinden başka kimseye kaybetmediler. Çeyrek final eşleşmelerini atlarlarsa iki takım yarı finalde karşılaşacak bu kez. O yüzden gönül önce Botaş'ı, sonra da yarı finalde Fenerbahçe'yi geçip pazartesi akşamı da kupayı Kaptan Işıl'ın ellerinde görmeyi ister.

Ligdeki Maçlar: Galatasaray:75 - Botaş:68 | Botaş:43 - Galatasaray:81

Eşleşme Tahmini: Konu Galatasaray olunca tahminden öte, kupa isteğimiz var. O yüzden içinde Galatasaray olan her eşleşmede gönlümüz sarı-kırmızı. Bu eşleşmenin favorisi de zaten Galatasaray.

Hiç yorum yok: