BIY AD

9 Mart 2011 Çarşamba

Galatasaray Alt Yapısı Çocuk Parkı mı?

Alt yapı maçlarını hiç izlemedim desem yeridir. Hayatta en sevmediğim şey de bilgisi olmadığı konu da fikri olan insanlardır. Fikir sahibi olabilmek için, merak ettiklerimi soruyorum buradan:
  1. Kulübün resmi sitesi, neden alt yaş gruplarına tek sayfa dahi ayırmıyor? Taraftarının, takım kiminle maç yapmış, hangi oyuncu kaç sayı atmış bunları öğrenme hakkı neden engelleniyor? GS TV neden salonlardan görüntü taşımıyor, bilgi aktarmıyor?
  2. Genç, Yıldız ve Küçük Kızlar yaş gruplarında neden Galatasaray hep geride?
  3. Maça yetişemediği için hükmen yenik sayılan Küçük Kızlar takımı, genel gidişatıyla da neden bu kadar kötü?
  4. Genç Kızlar neden esas rakiplerine karşı oynarken hep farklı mağlubiyetler aldılar?
  5. Yetkililer, bir maçta istatistik tutmayı, bir diğer maçta o istatistik kağıdını unutmayı nasıl başarabiliyorlar?
  6. Genç ve Yıldız Kız Milli Takımları'nda neden tek bir Galatasaray oyuncusu yok?
  7. Tekrar soruyorum; Galatasaray alt yapısı çocuk parkı mı?
Galatasaray alt yapısından milli takım kalibresinde oyuncu nasıl çıkmaz, maça yetişememe, istatistik kağıtlarını kaybetme gibi fahiş hatalar nasıl olur benim aklım almıyor. Bugüne kadar alt yapıyla ilgili nasıl bir program izlendi ki, ilerisi için bu kadar karanlık bir tablo var karşımızda?


Bir taraftar olarak yukarıdaki soru(n)ların nasıl düzeleceği hakkında bir bilgim yok ama bir Galatasaraylı olarak söylemeye hakkım olan bir şey var. Biz hiçbir oyuncumuza toz kondurmayız ama alt yapıdan geleni de kardeşimizden ayırmayız. Spor kariyerine 1-0 önde başlar taraftar desteği ile. Taraftarın benimseyeceği, atacağı sayılardan gurur duyacağı, Galatasaraylılığı merkezinde öğrenmiş öz evlatlarına ihtiyacı var bu takımın. Galatasaray'ın sadece bir tüketim takımı olmasına, ilk başta taraftarı izin vermez. Dışarıdan parayla al, tutmazsa kısa vadede, tutarsa uzun vadede kazançsız gönder mantığı ile hiçbir müessese de başarılı olamaz zaten.


Bir açıklama yapalım, ben neden Galatasaray, Fenerbahçe'ye farklı kaybediyor, neden sıralamalarda Fenerbahçe'nin gerisinde diye sormadım yukarıdaki soruları. Neden bu alt yapıdan oyuncu yetişmiyor diye soruyorum. Yasemen Saylar'dan sonra bir tane oyuncu veremediyse ne kendi a takımına ne de milli takıma son 5 yıldır, Galatasaray alt yapısı neyle meşguldü ciddi bir şekilde merak ediyorum. Merak ettiğim bir diğer konu da Murat Tümer'in, Ceyhun Yıldızoğlu'nun, Müge Erdem'in, Hakan Acer'in, Halil Demirbilek'in olduğu yerde, kaldı ki bu yerin adı Galatasaray'ken, nasıl böyle trajikomik hatalar olabiliyor. İsimleri bir kez daha sayacağım Murat Tümer, Ceyhun Yıldızoğlu, Müge Erdem, Hakan Acer ve Halil Demirbilek. Bu isimlerin alt yapı konusunda, genç oyuncuların gelişimi konusunda, Türk basketbolu adına yaptıklarını bilen bilir, bir kez daha yazmaya gerek yok. Alt yapı için ortada 'Dream Team' tadında yöneticiler ve antrenörler varken, şimdiki durumun verdiği acı bir kat daha artıyor. Adana ve Mersin'den bir basketbol nesli yetiştiren hocalar, Galatasaray alt yapısını var eden yöneticiler, alt yapıdan oyuncu isteyen taraftarlar, İstanbul'daki potansiyel ve Galatasaray isminin gücü varken ve kaldı ki Ceyhun Hoca 5 sene içinde Türkiye'nin en iyi alt yapısı Galatasaray'da olacak sözü vermişken biz de daha fazlasını istiyoruz. Derbi galibiyetleri, alt yapı şampiyonlukları değil, oyuncu istiyoruz. Bu takımların doğru düzgün yönetilmesini istiyoruz. Biraz ciddiyet ve düzen istiyoruz alt yapıya.

Burası çocuk parkı mı derken, sözümüz alt yapılarda oynayan genç kardeşlerimize değil yanlış anlaşılmasın. Takımlarımıza Mayıs ayında başlayacak turnuvalarda başarılar. Onlar çalışsın, çalışsın, çalışsın, üstlerindeki formanın kıymetini ve değerini öğrensin, önce insan sonra oyuncu olarak o formaya layık olsunlar. Günü geldiğinde zaten sonra taraftarın baş tacı olacaklardır.

Not: Fotoğraf, Galatasaray resmi sitesinde alt yapıya dair bir şeyler olduğu fi tarihinden. 

1 yorum:

Ayk23 dedi ki...

http://www.galatasaray.org/basketbol/pages/erkekbasketaltyapi.php

Tabii ki yetersiz...