BIY AD

8 Mart 2011 Salı

Eğlence Zamanı (Euroleague All Star)

Bu sene 6.'sı düzenlenen Euroleague Kadınlar All Star'ı, bugün saat 19:00'da Polonya'da oynanacak. Avrupalı yıldızlarla, Euroleague'de oynayan diğer kıtalardan gelen yıldızları karşılaştıran bu maçlarda, ev sahibi konumundaki Avrupa Karması'nın büyük bir üstünlüğü var. Daha önceki 5 karşılaşmanın 4'ünü Avrupa Karması kazandı. Amerikalı oyuncular ağırlıklı Dünya Karması'nın ise işin daha çok eğlence tarafında olmasından dolayı bu sonuçlar çok da şaşırtıcı değil aslında.

Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen bu organizasyona; ligimizden dört oyuncu, bir de koç katılacak bu sene. Dünya Karması'nın koçluğunu yapacak olan Laszlo Ratgeber, Galatasaray'ın yıldızları Seimone Augustus ve Sylvia Fowles'ın yanı sıra kendi oyuncusu Angel McCoughtry ile de buluşacak bu takımda. Hana Horakova ise kulüp takımındaki koçu Ratgeber ve arkadaşı Angel'a rakip olacak Avrupa Karması'nda. Yılın Avrupalı Oyuncusu seçilen Hana Horakova, ödülünü de teslim alacak bugün. Organizasyona Türkiye'den giden 4 oyuncunun da takımlarında ilk 5 başlayacağını belirtelim. Ligimizden bu organizasyona 5 isim yollarken, kulüp televizyonları da boş durmadı tabii ki. All Star organizasyonu GS TV ve FB TV'den canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca Eurosport2'nin de maçı yayınlayacağını atlamayalım.

Kadroları daha önce yazmıştık fakat Dünya Karması'ndan Rebekkah Brunson, Avrupa Karması'nda da Amaya Valdemoro sakatlıkları yüzünden bugün sahada olamayacaklar. Bu iki kötü haberin ardından Katie Douglas ve Ausra Bimbaite son takviyeleri oldu takımların. Eğer maçta oynasaydı ilk beş başlayacak olan Valdemoro'nun yerine de Hana Horakova, maça başlayacak beşe kaydırıldı. Son kadroları aşağıya ekliyoruz, Dünya Karması'nda Wright-Bird değişikliği olduğu anda Amerika Milli Takımı'nı izliyormuş gibi olacağız. 


Avrupa Karması:
Koç:

George Dikeoulakos (Lotos Gdynia), Jose Hernandez (Wisla Can-Pack)

İlk Beş:
Celine Dumerc (UMMC Ekaterinburg)
Hana Horakova (Fenerbahçe)
Alba Torrens (Halcon Avenida)

Sandrine Gruda (UMMC Ekaterinburg)
Sancho Lyttle (Halcon Avenida)

Yedekler:
Yelena Leuchanka (Wisla Can-Pack)
Ewelina Kobryn (Wisla Can-Pack)
Katerina Elhotova (USK Prag)
Justyna Zurowska (Gorzow)
Liron Cohen (Beretta-Famila)
Ausra Bimbaite (VICI Aistes)
Elina Babkina (Lotos Gdynia)

Dünya Karması:
Koç:
Laszlo Ratgeber (Fenerbahçe), Gundars Vetra (UMMC Ekaterinburg)

İlk Beş:
Monica Wright (Lotos Gdynia)
Seimone Augustus (Galatasaray)
Angel McCoughtry (Fenerbahçe)
Candice Dupree (Good Angels Kosice)
Sylvia Fowles (Galatasaray)

Yedekler:
Rebekkah Brunson (Ros Casares)
Tina Charles (Nadezhda)
Megan Mahoney (Cras Basket Taranto)
Catherine Joens (Bourges Basket)
DeWanna Bonner (Rivas Ecopolis)
Sue Bird (Spartak Moskova)
Alexandria Quigles (Pecs 2010)

Bugüne dair tüm oyunculara iyi eğlenceler diliyoruz. Umarım keyif veren bir organizasyon olur. Son olarak Syl'e özel selamlar, yine bekleriz smacını.

Hiç yorum yok: