BIY AD

28 Mart 2011 Pazartesi

Playoff'ta İlk Maçlar Sonrası


Panküp Kayseri:74 - Beşiktaş:67 
(Panküp 2-1 önde)
Sene içinde her iki ekibin de birbirini deplasmanda mağlup etmesiyle 1-1 başlayan seri, Kayseri'deki ilk maçta alınan ev sahibi galibiyetiyle 2-1'e taşındı. Panküp'ün yıldızı Pringle'nin çok etkili olamadığı bu maçta Vickie Johnson etkileyici bir performansla maçın kazanılmasında önemli bir rol oynadı. Geride bıraktığımız hafta içinde, önümüzdeki WNBA sezonunda Silver Stars'ta asistan koçluk görevi yapacağı açıklan VJ'in bu maçtaki, 16 sayı-10 ribund-3 asistlik performansı onun saha içinde de hala ne kadar özel bir oyuncu olduğunun kanıtı. Normal sezonun son maçında Galatasaray'a karşı başarılı bir performans sergileyen Gizem Yavuz, bu maçta da 13 sayı ile öne çıkan isimlerden biri oldu. Tabii bir oyun kurucu olarak, maçı hiç asist yapamadan tamamlaması kötü bir istatistik olmuş. Panküp'ün 20, Beşiktaş'ın 24 dış atış denemesinde bulunması da maçın ilginç notu. 
Sıradaki Maç: 28 Mart, Pazartesi 17:30'da Beşiktaş'ın evinde

Galatasaray:68 - Mersin BŞB:54 
Sultanlar Seriyi 2-0'a Getirdi
Sıradaki Maç: 28 Mart, Pazartesi 17:30'da Mersin'in evinde



Tarsus Belediye:78 - Botaş:71 
(Seride durum 1-1)
TBF sitesindeki canlı skor'da yapılan yanlışlıktan dolayı çoğu kişi tarafından, maçı Botaş kazandı sanılıyor fakat Tarsus ilk maçı alıp, seride durumu eşitledi. Normal sezondaki iki maçı da Botaş kazandığı için, Adana ekibinin lehine 1-0 başlayan bu seride, Tarsus'un evinde hata yapma lüksü yoktu. İlk üç çeyrekte başarılı performans gösteren Tarsus, son çeyrekte de farkı çift hanelerde tutuyordu hep, fakat maç genelinde bildiğimiz etkinliğinden uzak olan Jolene Anderson'un kenarda tutulduğu son çeyrekte Botaş farkı indirdi. Dört faulle oynamasına karşın Megan Frazee'nin 19 sayı-19 ribaundluk performansıyla oyuna tutunan Botaş, son anlara girilirken farkı 5'e kadar indirdi. Her iki takımın da son dakikalarda fazlaca hata yaptığını gözlemlediğimiz bu maçta, Botaş'tan daha az hatayla oynayan Tarsus maçı önde bitirmesini bildi. Hornbuckle'nin 19 sayıyla öne çıktığı Tarsus'ta, Kübra ve Seda'nın 13'er sayı ve 3'er üçlüğü kırılma anlarında can yakıcı oldu Botaş için. Tarsus, Botaş'a göre normal sezonu daha yukarıda tamamladı ve ilk maçı kazandı ama deplasmandan maç çıkartamazsa bunların hiçbir önemi olmayacak. Adana'da oynanacak 2 maçı da bir ekip kazanırsa, bu seri o takım lehine sonuçlanacak. Benim bu eşleşmedeki favorim Tarsus ama seri biraz daha uzayacak gibi gözüküyor.
Sıradaki Maç: 29 Mart, Salı 18:00'de Botaş'ın evinde


Fenerbahçe:75 - Samsun Basketbol:66
(Fenerbahçe 2-0 önde)
Bu maça, belindeki sakatlık yüzünden normal sezonun son maçını da kaçıran Nevriye Yılmaz'dan yoksun çıkan Fenerbahçe'ye karşı, tecrübeli iki oyuncusu Gülşah Akkaya, Nazlı Güler ve sezonu kapatan genç oyuncu Cansu Aslan'ı kullanamadı Samsun bu maçta. Maçın büyük kısmında da devam eden, müthiş bir mücadele maça başlayan Samsun, iyi bir başlangıç yaptı. İlk çeyrek sonlarında ev sahibi ekip öne geçse de Kristi Toliver'ın son saniyede çok uzaklardan bulduğu 3 sayılık basket + faul isabetiyle Samsun önde kapadı ilk çeyreği. Ceyda ve Amachree'nin de devreye girdiği 2. çeyrek sonrasında, Samsun ilk yarıyı 39-45 önde kapattı. Fenerbahçe bu maça kadar Caferağa'da çıktığı 18 resmi maçta, sadece Galatasaray'a karşı bir ilk yarıyı geride kapatmıştı. İlk yarıda içeriyi zorlayarak Fenerbahçe'nin hücumdaki en etkili oyuncusu olan Angel, ikinci yarıya kenarda başladı. Takımı ise Matovic, Nevlin ve Sutton-Brown üzerinden, yani pota altından, etkili olarak 13-0'lık bir seri yakalayıp, geride başladığı çeyrekte 7 sayı öne geçti. Samsun bu çeyreğin geri kalan kısmında kendine gelse de, son çeyreğe 9 sayı geride girmekten kurtulamadı. Tammy'nin kaçırdığı serbest atışlar da dahil son çeyreğin ilk 5.5 dakikasında sayı bulamayan Fenerbahçe, farkın 4'e kadar inmesine karşı koyamadı. Bu anda ortaya çıkan Esmeral yolladığı üçlükle 7'ye çıkarttı farkı ve takımına bir hayat öpücüğü verdi. Samsun iyi mücadelesine rağmen, güçlü rakibini daha fazla zorlayamadı ve maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Angel McCoughtry'nin ikinci yarıda oyuna hiç girmemesi bir şeylerin habercisiydi. Dün Angel'ın tweetleri ile öğrendik ki; Ratgeber ile Angel'ın arasında çok ama çok ciddi sorunlar var.
Sıradaki Maç: 29 Mart, Salı 18:00'de Samsun'un evinde

Hiç yorum yok: