BIY AD

9 Mart 2011 Çarşamba

Kupaya Doğru: Beşiktaş - Samsun Basketbol

Beşiktaş: Ligde galibiyet sayısıyla, mağlubiyet sayısı birbirine en yakın olan ekip siyah-beyazlılar. Sene başında yaptıkları yerli takviyeleriyle dikkat çeken ekip, istikrarı tutturamadı. Psikolojik olarak kolay vazgeçen bir yapısı varmış gibi gözüküyor Beşiktaş'ın. Eurocup macerası kısa süren Beşiktaş, ligde 11 galibiyet-10 mağlubiyet ile 6. sırada bulunuyor. Takımın yıldızı Iziane Castro Marques, TKBL'de maç başına 18.5 sayı ortalamasıyla oynuyor. Nilay Kartaltepe ise maç başına 3.7 asist ile takımı besleyen isim. Asist ve skor istatistiklerinde bu iki oyuncunun hemen ardından tecrübeli yıldız Nykesha Sales (15.6 sayı-2.8 asist) geliyor, o da Aziz Akkaya'nın rotasyonunun en önemli parçalarından biri. Kelly Santos maç başına 6.9 ribaund ile takımın bu istatistikteki lideri, ayrıca maç başına 10.4 sayı üreten Brezilyalı, takımın çift hanelerde sayı ortalaması olan 3. ve son oyuncusu. Takımın bir diğer uzunu Salkauske de son haftalarda bir çıkış içinde istatistiklerde.

Beşiktaş, geride bıraktığımız haftada kendi açılarından moral bozucu bir Fenerbahçe maçıyla geliyor Gaziantep'e. Türkiye Kupası'nda en azından final oynayayıp, çok da keyifli geçmeyen bu sezonda bir heyecan yaşamak isteyeceklerdir. Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı hiç kazanamasa da en çok final oynayan 3. ekip. Dört kez finallerde elenen Beşiktaş, kaderini değiştirmek isteyecektir.

Samsun Basketbol: Sezon boyunca sıkıntılı evrelerden geçen, sene başında seçtiği iki yabancısından hiç katkı alamayan, ödeme sorunları yüzünden yerli oyuncularını kaybetme noktasına gelen, lige 5 maçlık mağlubiyet serisiyle başlayan bir Samsun vardı. Fakat sıkıntılar birer birer çözüldükçe takımın da formu yükseldi. İlk yarıyı, ilk 8'de tamamlayıp Türkiye Kupası biletini kapan Samsun, ligi 7. sırada bitirmeyi de garantiledi 21. hafta sonunda. Ligde çıktığı 21 maçta 12 kez double-double yapan Jessica Adair (14.3 sayı-10.3 ribaund-1.2 blok), takımın en dikkat çekici oyuncusu. Jessica ve Tatum Brown'ın pota altı etkinliği, dış skorerler Gülşah Akkaya ve Kristi Toliver ile destekleniyor. Maç başına 5 asist yapan Deniz Boz hem takımın asist lideri hem de ligin en çok asist yapan yerli oyuncusu. Bir süredir sakatlığı dolayısıyla parkelerden uzak kalan Nazlı Güler'in yokluğunda koç Caner Yıllar'ın elinde yerli statüsünde oynayan Makbule Amachree ve Ceyda Kozluca gibi iki kalbur üstü oyuncu daha var.

Samsun'un kupadaki şansını gösteren bir veri var TKBL sezonunda oluşan. Samsun puan tablosunda üstünde yer alan 6 takımla oynadığı 12 maçta, 11 mağlubiyet aldı. Karadeniz temsilcisi bir sürpriz yapmak istiyorsa, zorlu rakiplere karşı daha iyi oynamanın bir yolunu bulmalı. 2009'da Galatasaray'a karşı oynanan yarı final Samsun'un kupa tarihindeki en büyük başarısı

Ligdeki Maçlar: Samsun Basketbol:67 - Beşiktaş:71 | Beşiktaş:65 - Samsun Basketbol:58

Eşleşme Tahmini: Beşiktaş'ın daimi istikrarsızlığına mevcut ruh halini ekleyince iddialı bir tahmin olacak ama çok fazla zorlanmadan yarı finale çıkmalarını bekliyorum siyah-beyazlıların.

Beşiktaş - Samsun Basketbol
11 Mart, Cuma
Karataş Şahinbey S.S. 17:30
Yayın: Sports TV

Hiç yorum yok: