BIY AD

9 Mart 2011 Çarşamba

Kupaya Doğru: Mersin BŞB - Tarsus Belediye

Mersin BŞB: Başarılı iki sezonun ardından küçülmeye giden güney temsilcisi, çok da hatırlamak istemeyecekleri bir sezon geçirdi. Sezona yapılan kötü başlangıcın ardından, sürpriz maçlarda alınan galibiyetler kupanın yolunu açtı Mersin için. Ligde oynadığı 21 maçtan sadece 8 galibiyet çıkaran Mersin BŞB, puan tablosunun 8. basamağında. Savunmasıyla ön plana çıkan takımın en efektif oyuncusu Erlana Larkins, 12.1 sayı-10.3 ribaund-2.7 asist ortalamalarıyla oynuyor ligde. Jinks 13.6 sayı ortalamasıyla takımın en skorer oyuncu, genç oyuncu Chanel Mokango da Larkins'le beraber Mersin'in pota altındaki gücünü oluşturuyor. Tuğçe İnöntepe takımın en çok asist yapan oyuncusu konumunda, Tuğçe'nin takım üzerindeki etkisini daha önceki bir yazımızda belirtmiştik. Takımın bir diğer öne çıkan yerlisi Tuğba Talaşlıoğlu ise kimi zaman dış atışlarıyla rakibin canını yakan bir oyuncu. Kupanın açık ara en çok kazananı olan Koç Zafer Kalaycıoğlu, bu kez en zorlu sınavında olacak yeni takımıyla.

İki kez çıktığı yarı final eşiğini atlayamayan Mersin için, bu kez yarı final bile başarı sayılabilir. Yalnız Mersin'in kendisine şans verilmeyen maçlarda, özellikle Çukurova bölgesinden rakiplerine karşı sürpriz galibiyetler aldığını unutmamak lazım.

Tarsus Belediye: Futbol ligindeki Gaziantepspor'un eşleniği Tarsus, Gaziantep'e son haftaların en formda takımı olarak geliyor. Ligdeki aktif olan en uzun galibiyet serisine sahip takımı Tarsus, final yolunda oldukça avantajlı gözüküyor. İçlerinde Galatasaray'ın da bulunduğu 8 maçı üst üste kazanan Mersin ekibi, Ocak ayı itibariyle zirve yaptı formunda. Lige verilen araya 5 galibiyet-4 mağlubiyet ile giren Tarsus, yeni yıl itibariyle çıktığı 12 maçta 10 galibiyet aldılar. Shyra Ely ve Alexis Hornbuckle'nin takıma katılımı önemli bir etken oldu kuşkusuz. Ligin de en kariyerli oyuncularından biri olan Plenette Pierson, Tarsus'un yıldızı. İçeriden, dışarıdan skor potansiyeli ve mücadelenin her yerinde olmasıyla takımdaki varlığı çok önemli. Bu sezonki en iyi maçlarından birini Galatasaray'a karşı oynayıp, sarı-kırmızılıları yıkan isim olan Dominique Canty, takımın direksiyonundaki isim. Koç Erdal Yeğin'in yerli rotasyonu da beklentilerin yüksek olduğu, potansiyelli oyuncuları kapsıyor. Özge Yavaş, Seda Erdoğan, Kübra Siyahdemir ve Naile İvegin takımın öne çıkan yerlileri.

2009'da tarihinin ilk ve tek yarı finalini oynayan Tarsus, bu kez daha fazlasını istiyor. Bence final oynamamaları için de bir sebep yok. En ciddi handikapları, ligdeki Mersin BŞB maçında diskalifiye olup 2 maç ceza alan Pierson'un, kupa ilk maçında (yine bir Mersin maçına denk geliyor) oynayamayacak olması.

Ligdeki Maçlar: Mersin BŞB:57 - Tarsus Belediye:56 | Tarsus Belediye:58 - Mersin BŞB:54

Eşleşme Tahmini: Ligde oynanan iki maç da Mersin'in istediği şekilde, savunma ağırlıklı geçince çekişmeli maçlar oldu. Çeyrek final basamağındaki bu derbide, Pierson'ı arasa da Tarsus'un yarı finale çıkacağını düşünüyorum.
Mersin BŞB - Tarsus Belediye
11 Mart, Cuma
Karataş Şahinbey S.S. 20:00
Yayın: Sports TV

Hiç yorum yok: