BIY AD

12 Mart 2011 Cumartesi

Kupada 1. Gün

Samsun Basketbol: 81 - Beşiktaş C.T: 89
Gaziantep'te kupanın açılış maçında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde kazanan taraf Marques'in 34 sayısıyla Beşiktaş Cola Turka oldu. Maçın henüz 8. saniyesinde yaşanan skorbord sorunu nedeniyle uzunca bir süre duran karşılaşmada ilk periyodu
23-16, devreyi de 41-40 önde kapattı siyah beyazlılar. Aslında ilk yarıda farkı açmak için fırsatları yakaladılar ama Gülşah Akkaya önderliğinde direndi Samsun takımı. Çok çok ağır bastığı 3.periyotta 33-16'lık skorla fişi çeken Beşiktaş, son bölümde yine ufak çaplı bir kriz yaşasa da beklenildiği gibi galibiyete uzanarak yarı finale yükselen ilk takım oldu (89-81).

89 sayının 68'ini yabancı oyuncularının elinden bulan Beşiktaş Cola Turka'da Marques,
34 sayı-6 ribaund-4 asist ile günün en skorer ismi olarak MVP ödülünü aldı. Tam 36 dakika parkede kaldı. Sales 17, Santos 13 sayı-11 ribaundluk double-double'ı ile ona omuz veren isimler oldular. Nilay Kartaltepe Yiğit'in de 4-11 saha içi isabetiyle ürettiği 11 sayı-7 ribaund-4 asist önemliydi koç Aziz Akkaya için. Samsun cephesinde ise Tatum Brown'un 30 sayısı mağlubiyete engel olamazken 3. periyottaki düşüş onlar adına en kritik andı. Orada direnç gösterebilseler daha farklı bir son, belki de yarı final düşünebilirlerdi ama olmadı. Beklenen de buydu aslında, çoğu kişi tarafından. Beşiktaş cephesinde maç içinde yaşanan ciddi düşüşleri bir kez gördüğümüzü not ederek sonlandıralım ilk maçı.

Mersin BŞB: 78 - Tarsus Bel: 86

Günün ikinci maçı Mersin derbisiydi. Derbiye de yakışacak mücadele düzeyinde bir maç oldu açıkçası. Kupanın ilk uzatmasını da gördüğümüz karşılaşmada kazanan taraf Tarsus Belediyesi oldu. Maç boyunca fark iki taraf adına da çok ufak seviyelerde açılarak devam etti ama hiç kopmadı. İki taraf da zaman zaman önemli seriler yakal
asa da istikrarı sağlayamadı iki koç da. Maçların stresi ligden daha farklı elbette, en basitinden kaybeden dönüyor. Onun psikolojisi bile farklı etkiliyor herkesi. Kübra Siyahdemir ve Seda Erdoğan ikilisinin dengeleri bozduğu maçta final periyodunun başında 10-0'lık seri yakalayarak kapıyı kapatmak üzere olan Tarsus'a cevap veren Mersin BŞB, Jinks'in basketiyle maçı uzatmaya taşıdı. Normal sürenin son topunda Tarsus'un berbat bir son hücum oynadığını da ekleyelim (72-72).

Uzatma periyodunda ise bu kez daha akıllı davrandı Tarsus. Mersin'in 2 top kaybını hemen potaya giderek cezalandırdılar ve 2.yarı finalist olmayı başardılar. Maç boyunca iki tarafın da potaya gitmekten ziyade topu potaya yönlendirmek istemesi maç içerisindeki dengesizlikleri ve nihayetinde sonucu belirledi bence. Oyun aklını korumayı başaran Tarsus ayakta kalan taraf olurken Kübra Siyahdemir ve Seda Erdoğan ikilisinin
38 sayı - 6 ribaund - 6 asist - 3 top çalma - 1 blokluk oyunu günün en değerli performansıydı benim açımdan. Maçın MVP'si seçilen Kübra'nın 24 sayı-3 ribaund - 2 asist - 3 top çalma - 1 blokluk istatistikleri muazzam gerçekten. Fark yarattı ve takımına galibiyeti getirdi. Seda da aynı şekilde onun durduğu anlarda Tarsus hücumunu sürükleyen isimdi. Bir ara hiç kaçırmayacak gibiydi sanki Kübra. Çok uzun zamandır onu takip eden biri olarak bu performansına ayrıca sevindiğimi de söylemeliyim. 8/13 üçlük attılar Seda ile birlikte. Mersin'in toplam yüzdesi 3/14. Tam 24 top kaybı yapan Mersin'de beklentilerin çok çok uzağında bir maç çıkartan Tuğçe İnöntepe'nin 8 top kaybına karşılık Tarsus'un takım halindeki toplam 10 top kaybı da sonucu açıklıyor zaten.

Önemli ve değerli bir galibiyet alarak yarı finale yükseldi Tarsus. Ligdeki performanslarını taçlandırdılar. Pierson'un cezası nedeniyle oynamadığı maçın ardından 1 gün dinlenerek Beşiktaş'ın karşısına çıkacaklar ki bu da oldukça kritik bir detay. Akatlar'da devirdikleri rakiplerini bir kez de Antep'te yenmek için ciddi şansa sahipler diyerek bir virgül atalım.

Hiç yorum yok: