BIY AD

30 Mart 2011 Çarşamba

Playoff'ta 2. Maçlar Sonrası


Beşiktaş:66 - Panküp Kayseri:80
Panküp, İstanbul'dan rahat bir galibiyet çıkarıp turu geçmeyi başardı. 5 oyuncusunun (İlsu, B. Turner, L. Pringle, N. Sanford, V. Johnson) çift hanelere ulaştığı bu maçta, Beşiktaş'ta Castro Marques'in de takımın geneline uyup kötü bir performans geçirdi. 1-1'den başlayan seri, Panküp'ün aldığı iki galibiyetle Kayseri ekibinin lehine 3-1 sonuçlandı.
Panküp Seriyi 3-1 Kazandı

Samsun Basket:82 - Fenerbahçe:89
Fenerbahçe, uzatmaya giden maç sonunda yarı final vizesini 3-0 ile aldı. Nevriye'nin sakatlığı, Angel'ın Ratgeber hakkındaki söyledikleri sebebiyle kadroda olmadığı maçta, uzatma periyoduna da Matovic ve Sutton-Brown'un 5'er faule ulaşmasıyla Nevlin'den başka uzunu olmadan başladı sarı-lacivertliler. Bu eksikliklere karşın Birsel'in uzatmada bulduğu 7 sayı ile, serinin uzamasını engelledi. Matovic (20 sayı), Horakova (19 sayı-5 asist), Birsel (18 sayı), Jekabsone (10 sayı) ile takımlarının zorlandığı bu maçta kritik katkılar yaptılar. Samsun'da ise Tatum Brown (25 sayı-13 ribaund), Jessica Adair (12 sayı-11 ribaund) ve Kristi Toliver'in (19 sayı) çabaları galibiyet için yeterli olmadı.
Fenerbahçe Seriyi 3-0 Kazandı

Botaş:82 - Tarsus Belediye:64
(
Seride, Botaş 2-1 önde)
Botaş 1-0 önde başladığı seride, bu galibiyet ile tekrar öne geçti. Whitnet Boddie'nin 18 sayı-8 asist ile yıldızlaştığı maçta, Adana ekibinin 4 yabancısı ve Gamze Takmaz maçı çift haneli skor katkısıyla tamamladılar. Tarsus'un kötü bir şut yüzdesiyle oynadığı bu maçta, Naile ve Hornbuckle'dan başka çift hanelere çıkabilen oyuncu olmadı. Takım halinde 20 asist yapan Botaş, ribaundlarda da kurduğu üstünlükle uzun bir aradan sonra ilk kez iyi bir maç çıkardı. Perşembe günü yine Adana'da oynanacak 3. maçı, eğer Botaş kazanırsa seri onların lehine tamamlanacak, Tarsus kazanırsa seriyi evine taşıyacak.
Sıradaki Maç: 31 Mart Perşembe Botaş'ın evinde

Yarı Final:
Galatasaray - Panküp Kayseri (Galatasaray 1-0 önde başlayacak)
Fenerbahçe - Botaş/Tarsus (Her iki ekibe karşı da Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü var)

Tarihler, Botaş-Tarsus serisinin bitmesinin ardından açıklanacak (sanırım). 

Hiç yorum yok: