BIY AD

13 Mart 2011 Pazar

Kupada 2. Gün || Sultanlar Sahnede

Botaş: 57 - Galatasaray M.P: 84
Günün 2. maçında sahne alan Sarayın Sultanları, kaptan Işıl Alben'in peşpeşe yolladığı üçlüklerle hızlı başladığı maçta ilk periyodu 24-15 önde tamamladıktan sonra 2.periyottaki 22-12'lik seriyle giyotini indirmiş oldu. 20 dakika sonunda yarı finali garantileyen Sarayın Sultanları, rotasyonu her zaman olduğu gibi geniş kullanan koç Ceyhun Yıldızoğlu'nun sık oyuncu değişiklikleriyle kalan kısmı aktif dinlenme temposunda geçirdi. 2/2 ikilik, 4/4 üçlükle 16 sayı üreten ve yalnızca 17 dakika oyunda kalırken 1 asist-2 ribaund ile bu performansına ufak da olsa bir katma değer ekleyen Işıl Alben, maçın en değerli oyuncusu seçildi. Ligdeki F.Bahçe maçıyla birlikte potayı daha çok düşünen, şut ritmini arttıran bir Işıl izliyoruz. Nazar değmesin. 2.yarıdaki kısa bir sekansda da Gülşah Gümüşay, benzer şekilde skoru sürükledi. 4/5 üçlükle 13 sayısı var onun da.Takımın tüm çehresini değiştiren büyük insan Tamika Catchings'in 16 sayı -4 ribaund - 1 asist - 2 top çalmasını da oyununun rakama yansıyanları olarak not düşmüş olalım. Çok daha fazlasını verdiğini herkes biliyor. Bugünkü istatistikleri de sadece 19 dakikada yaptı. Seimone 13, Fowles da 11 sayıyla çift haneye çıkan diğer isimler oldu.

Abdi İpekçi'deki lig maçını düşünürsek bugünün kolay olmayacağını tahmin ediyordum ama yüzdeli başlangıç Botaş'ın direncini kırdı. Boddie'nin boyalı bölgedeki pozisyonda yaşadığı sakatlık sonrası maça devam edememesi de tüm isteklerini törpüledi ve maçı bitirdi aslında. Rotasyondaki herkes geniş geniş süreler aldı ve günü aktif dinlenmeyle geçirdi demek yanlış olmaz herhalde. Balım Akbulak ve Gözde Yürük'ün de son bölümde sahne aldığını ekleyelim. Gözde 1 şut denedi, başarılı olamadı. Balım ise potaya bakmadı.

Fenerbahçe: 61 - Panküp Kayseri: 51
Günün ilk maçında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde kazanan taraf F.Bahçe olurken maç sonunda koç Ratgeber'in de vurguladığı gibi tatmin edici bir oyun sergileyemedi sarı lacivertliler. Buraya iddialı gelen takımlardan biri olan Panküp Kayseri, turu geçebilmek adına rakibini 61 sayıda tutmayı başardı aslında. Ligin ilk haftasında evinde devirdiği Fenerbahçe'yi de 60 sayıda tutmuşlardı. Fakat bugün hücumda çok aksadılar. Ayhan Avcı'nın en güvendiği isimlerden Vickie, 1/10 saha içi isabetiyle yalnızca 3 sayı üretebilirken Nakia Sanford da 3/7 ile oynadı. Pringle de çok çok kötü başladığı maçta durumu daha sonra biraz toparlayarak 19 sayı-12 ribaund ile tamamladı maçı. Fakat, bu düşük yüzdeler Kayseri'yi kupa dışında bıraktı. 1/12 üçlük yüzdesi ve 14 top kaybıyla 61 sayı yeseler de galibiyeti almak kolay olmuyor. Hele ki rakip Fenerbahçe ise.

Fenerbahçe cephesinde Birsel ve Nevriye ikilisinin 34-35 dakika sahada kaldığını söylemek lazım. Kontenjandan kadroya katılan Sutton Brown, Matovic'in faul problemine girmesi sebebiyle tam 23 dakika sahada kaldı. Normal sezonun aksine Şaziye, tam 13 dakika süre aldı. O da önemliydi rotasyon için. Zorlansa da ilk günü kazasız atlatmayı başardı Fenerbahçe. 6 sayı-9 ribaund - 3 asist ile günü tamamlayan Birsel Vardarlı da maçın MVP'si seçildi. En skorer isim 3/13 isabetle 17 sayı üreten Angel olurken en uzun sürede sahada kalan oyuncu ünvanına sahip Nevriye de 14 sayıyla tamamladı maçı.

Hiç yorum yok: