BIY AD

10 Mart 2011 Perşembe

Kupaya Doğru: Fenerbahçe - Panküp Kayseri

Fenerbahçe: Euroleague defterini kapatan Fenerbahçe, artık kupa ve lig için mücadelesini sürdürüyor. Sezon başından başlayarak şubat ayına kadar inanılmaz bir performans gösteren sarı-lacivertliler, geride bıraktığımız ay içinde aldığı 3 mağlubiyet ile hem ligde 2. sıraya indiler hem de Avrupa'dan elendiler. Fakat ligde çıktıkları son maç olan Beşiktaş deplasmanında, ufak bir mucize yaratıp geri dönmeleri mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerinin göstergesiydi. Ligde 2. mağlubiyetle, 2. sırada bulunan Fenerbahçe'nin en skorer oyuncusu Nevriye Yılmaz. Nevriye (15.6 sayı-7 ribaund-2.8 asist) ile Angel McCoughtry (14.2 sayı-7.1 ribaund-1.6 asist-2.4 top çalma) çok yönlü oyunlarıyla dikkat çekiyorlar. Fedakarca oyunuyla Matovic, Birsel, Jekabsone, Esmeral ve Horakova ile çok güçlü bir kadrosu olan Koç Ratgeber'in, artık Tammy Sutton-Brown'u da isterse kullanma hakkı var lig ve kupada. Diana Taurasi ile Penny Taylor'un gittiğinde değil de, geri dönebilme ihtimalinin doğduğu günden itibaren takımın bir düşme yaşaması, psikolojik bazı sorunları işaret ediyor.

Türkiye Kupası'nın en başarılı takımı olan Fenerbahçe, son sekiz senedir üst üste, toplamda da 11 kez final oynadı. Bu 11 finalin 9'unu kazanan ekip, bu başarıyı tekrarlamak istiyor. Türkiye Kupası, yukarıda saydığımız psikolojik handikapları sonlandırmak ve bir kenetlenme yakalamak için önemli bir fırsat Fenerbahçe adına.

Panküp Kayseri Şeker: Lige yapılan iyi bir başlangıç, ocak itibariyle bir düşüş ve son haftalarda gelen seri galibiyetlerle tekrar bir çıkış. Panküp'ün lig macerasını böyle özetleyebiliriz, Tarsus'la aynı galibiyet-mağlubiyet(15-6) sayısı ile ligde 4. sırada bulunuyorlar. Geçtiğimiz sene çok başarılı maçlar çıkardıktan sonra bir sakatlık yaşan Latoya Pringle'nin tekrar eski performansına yaklaşmasıyla Panküp de çıkışa geçti. Güçlü bir pota altına sahip Panküp'te, Pringle (13.5 sayı-8.4 ribaund-2.1 blok) ve Nakia Sanford (11.3 sayı-7.6 ribaund) bu gücü oluşturan isimler. Aldığı sürelerden dertli olsa da Bojana Vulic gibi bir de yedekleri var pota altı için. Panküp için büyük bir şans olan Vickie Johnson takımın 9.3 sayı-3.5 asist ile oynuyor ve takımın en çok asist yapan oyuncusu. Kısa pozisyonunda Gizem Yavuz, İlsu Darıcıoğlu ve Aynur Metin gibi değerli yerli oyuncuları da var Ayhan Avcı'nın. Ligin en verimli devşirmelerinden olan Barbara Turner'ın da takımın en önemli parçalarından biri olduğunu unutmamak lazım.

Fenerbahçe'nin bu sezon çıktığı ilk 21 resmi maçta, 3 farklı kulvar ve 16 farklı rakip içinde sadece Panküp karşısında kaybettiğini hatırlatmak lazım. Etkili savunmaları, tecrübeli oyuncuları ve pota altı güçleriyle kupaya damga vurmak isteyen Panküp'ü, zorlu bir kulvar bekliyor. Sürpriz yapma şansları var ama yolları çok zorlu önce Fenerbahçe, sonrasında Galatasaray-Botaş maçının galibi var final öncesinde. İşleri zor gerçekten.

Ligdeki Maçlar: Panküp Kayseri:61 - Fenerbahçe:60 | Fenerbahçe:89 - Panküp Kayseri:62

Eşleşme Tahmini: Panküp güçlü bir rakip ama Fenerbahçe, bu turu geçmek için elinden geleni yapacaktır. Hem Panküp'le defteri kapatmak hem de Galatasaray'la bir maç daha yapmak için.

Fenerbahçe - Panküp Kayseri
12 Mart, Cumartesi
Karataş Şahinbey S.S. 17:30
Yayın: Sports TV

Hiç yorum yok: